StoryEditorOCM
Košarkatko će kome...

Bivši igrači ‘uništili‘ Narančaste: u dvoboju ‘ranjenika‘ Cibosi izašli uzdignutih ruku s Baldekina

Piše Krešimir Gulin
2. ožujka 2024. - 21:32

U dvoboju ‘ranjenika‘ Cibona je bila uspješnija od Šibenke. Tako Narančasti na svom Baldekinu nisu uspjeli ponoviti uspjeh iz Draženovog doma gdje su u prvom dijelu sezone prvi put u povijesti svladali Cibose u Zagrebu.

Šibenka je imala pun zapisnik, ali u njemu su tek formalno bili upisani ozlijeđeni Skorić, Lukić, Pleadin i Šarić. Također, pravo nastupa još nije stekao novopridošli Crnogorac Starovlah. Konačno, nakon tri i pol mjeseca pauze zaigrao je centar Topolović, ali na njemu se itekako osjeća duga pauza.

S druge strane, Cibona gotovo cijelu sezonu u domaćem prvenstvu igra s pet seniora. No, ni to nije spriječilo momčad Dina Repeše da uzdignutih ruku napusti Baldekin.

Po starom lošem običaju Šibenka je slabo otvorila i ovu utakmicu. Posebice u prvih 15-ak minuta Zagrepčani su u svim segmentima igre nadvisili domaćine.

Tako su gosti već u 14. minuti nakon trice Aranitovića imali ogromnih plus 22 (36:14). U tim trenucima kobni za Narančsate bili su rođeni Šibenčanin Radovčić koji je odlično dirigirao igrom Cibone te nekadašnji igrač Šibenke Bundović koji je bio nezaustavljiv u napadu.

Tek u završnici prvog poluvremena probudio se Amerikanac Foreman i s nekoliko ubačaja malo ublažio vodstvo Cibone na (46:30) prilikom odlaska na veliki odmor.

U dobrom ritmu bila je Šibenka i na početku drugog dijela. Foremanu se pridružio Babić koji je odigrao fantastično drugo poluvrijeme pa su se domaćini konačno spustili ispod deset (58:67) početkom zadnje dionice.

Međutim, kad god bi zagustilo Vukovima neki adut iz rukava izvadili bi Radovčić i Bundović koji su ‘uništili‘ svoj bivši klub.

Inače, vrijedi notirati kako je utakmica odigrana u sjajnom ambijentu. Odavno Baldekin nije bio tako dobro ispunjen. Kao u neka dobra stara vremena opet se tražila karta više. Publika je sjedila i po stepenicama, a bilo je i onih koji su stajali na vrhu tribina.

Nema sumnje da naša košarka vapi za ugođajima kakav je priredila šibenska publika na utakmici s Cibonom.

Šibenka- Cibona 75:89 (12:28, 18:18, 20:18)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 1200. Suci. Josip Jurčević, Martin Vulić i Frane Mjeda.

Šibenik: Skorić, Lukić, Klarin (20), Pleadin, Howard (2), Foreman (19), Babić (30), Topolović (2), Perković (2), Šarić, Škugor, Brajković.

Cibona: Radovčić (28), Perasović (20), Majcunić (6), Crnogorac, Aranitović (10), Ferderber (1), Bandov, Krizmanić, Kujundžić, Bundović (24).

29. travanj 2024 00:04