StoryEditorOCM
Košarkabomba s baldekina

Damir Milačić više nije trener Šibenke, odlaze i dvojica igrača

Piše Krešimir Gulin
28. prosinca 2023. - 08:18

Nisu mogli mirno proći božićno- novogodišnji blagdani na Baldekinu. Kako je burna cijela sezona, tako su turbulentni i zimski praznici koji bi trebali biti spokojni.

Glavna vijest iz tabora Šibenke glasi- Damir Milačić više nije trener Narančastih! Kako se neslužbeno doznaje, trener je sam podnio ostavku.

I tako je pred zid došla suradnja kluba s Baldekina i zagrebačkog trenera koja je trajala dvije i po sezone. Na koncu, naprasno je raskinuta iako je Milačić imao važeći ugovor sve do konca iduće sezone.

Uprava Šibenke s njim je mislila ozbiljno jer mu je nakon isteka dvogodišnjeg ugovora, ponudila još jedan na dvije sezone što je Milačić ljetos i prihvatio.

No, ova sezona koja je trebala biti korak naprijed- bila je sve osim toga. Ponajprije, obilježena je serijom nesretnih ozljeda za Šibenku, ali i nastavkom niza loših rezultata koji datira još od druge polovice prošle sezone.

U ovoj sezoni Šibenka, kombinirano u domaćem prvenstvu i ABA 2 ligi, ima skromnih šest pobjeda i 14 poraza. Uz to, Šibenka je ispala iz Kupa Kreimira Ćosića već na prvom koraku.

Logično, nezadovoljstvo Uprave Šibenke radom trenera Milačića tinjalo je već neko vrijeme. I kulminiralo je oko Božića.

Naime,Uprava Šibenke dala je Milačiću silne ovlasti budući je istovremeno bio i trener i sporstki direktor. U njegovom mandatu Baldekinom je prodefilirao veliki broj igrača, od kojih su se rijetki pokazali kao prava pojačanja poput Jambrovića ili Skorića.

Dovođenje igrača skromne kvalitete kulminiralo je ove sezone.Tako se Uprava kluba, navodno, htjela riješiti dvojca Hrštić- Mandalinić koji su na Baldekin stigli nakon niza ozljeda koje su Narančasti doživjeli još na početku sezone.

Milačić je to shvatio kao miješanje Uprave u njegov dio posla i dao ostavku.

Tko će naslijediti Milačića znat će se vrlo brzo. Pitanje je hoće li uprava ponuditi posao nekome od domaćih trenera iz Kluba (Matov, Maleš, Jurić) ili tražiti opet neko rješenje za strane?

 

02. svibanj 2024 22:44