StoryEditorOCM
KošarkaBuđenje ženske košarke

Djevojke trenera Stipe Bralića plasirale se na završni turnir Kupa Ružice Meglaj- Rimac; Publika se vratila na Baldekin

18. veljače 2019. - 13:04

Košarkašice Šibenika drugu godinu za redom plasirale su se na završni turnir Kupa Ružice Meglaj- Rimac. Ulazak među najbolje četiri ekipe, djevojke trenera Stipe Bralića osigurale su pobjedom nad Zadrom na Baldekinu 73:62 (14:20, 19:17, 21:8, 19:17).

U toj utakmici, za ŽKK Šibenik su igrale: Marin (5), Chiabov (9), Ćaleta, Mihić (18), Barišić, Borić (13), Vukšić (6), Skrozić, Obratov (1), Dujić, Melendez (21).

 

 

Portorikanka Tayra Melendez je opet ostvarila double-double (21 koš i 11 skokova), Antonija Chiabov je ostala koračić do istog ostvarenja (devet koševa, 19 skokova), a dobru utakmicu odradile su i Lorena Mihić, koja je ubacila 18, a Sara Borić 13 koševa.

Kako rezultat sugerira, Šibenke su se dosta mučile u prvom poluvremenu:

- Istina, prvih 20 minuta završili smo s četiri koša minusa. Curama sam u svlačionici rekao da imamo dobar rezultat s obzirom kako smo igrali. Vrsaljko je odradila dobru obranu nad Melendez. Mi smo bili dosta nepovezani, što je danak činjenici da prvi play i centar (Marin i Chiabov) praktički uopće ne treniraju s ekipom, već dolaze samo na utakmice. To nam je veliki problem, tako da hvatamo konce tijekom utakmice. Tako je bilo i protiv Zadra. U drugom poluvremenu smo odigrali odličnu obranu, naročito u trećoj četvrtini u kojoj smo primile samo osam poena. Pogodili smo nekoliko trica, razigrala se i Portorikanka... Mihić je odigrala super, naročito u prvom poluvremenu kada nas je držala u aktivnom rezultatu. Na koncu, ispala je uvjerljiva pobjeda, premda tijek utakmice i nije bio takav- opisao je utakmicu sa Zadrom Stipe Bralić, trener košarkašica Šibenika.

I utakmica sa Zadrom potvrdila je kako je dovođenje Portorikanke Melendez ove zime bio pun pogodak:

- Ona je dosta iskusna igračica, fizički je u dobro stanju, na svakom je treningu. Jednostavno, drži ekipu obrambeno i daje sigurnost i samopouzdanje mladim igračicama. Od njih je teško očekivati kontinuitet, pa jednu utakmicu iskoči Mihić, drugu Borić treću Vukšić...- veli Bralić.

Veseli i podatak da se šibenska publika počela vraćati na žensku košarku:

- Da, protiv Zadra je u dvorani bilo 300- 350 gledatelja. U zadnjih 5-6 godina nikada nije bilo ni približno toliko publike. Veliki je to podstrek za cure, odnosno znak da se njihov trud cijeni- komentira trener Šibenki.

Još se ne zna tko će biti domaćin završnog turnira košarkaškog kupa za žene koji je na rasporedu početkom travnja. Ne znaju se ni svi sudionici. Naime, osim Šibenika, plasman je do sada osigurala samo Pula koja je pobijedila Split. Još su ostala nepoznata dva sudionika Final Foura, a dat će ih utakmice u Zagrebu Trešnjevka 2009 – Medveščak i u Dubrovniku Ragusa – Plamen Požega.

Zna se kako su u kupu uvijek moguća iznenađenja. Mogu li ga baš Šibenke prirediti?

- Čujte, nama je uspjeh sam ulazak u final four. Što tamo možemo napraviti teško je reći. Pitanje je tko će sve sudjelovati, gdje će se igrati, koga ćemo izvući u polufinalu, kakva će biti trenutačna forma... Činjenica je da možemo svakoga iznenaditi, uz uvjet da odigramo dobro- govori Bralić.

 

 

Inače, košarkašice Šibenika fokusirane su na prvenstvo u kojem također dobro guraju. Trenutačno su dobro odmakle od opasne zone. Ove sezone je opstanak bio i ostao temeljni cilj, budući da iz lige izravno ispadaju čak tri ekipe, a jedna ide u kvalifikacije:

- Radi se o vrlo neugodnoj sezoni. Sada smo u nešto komotnijoj situaciji. Još je šest kola do kraja i držim da nam trebaju pobjeda ili dvije da mirno privedemo sezonu kraju. Ili, da ovo "čistilište" preživimo bez stresa. Zbog toga smo i angažirali Portorikanku Melendez. U suprotnom bismo naše financije čuvali kao oči u glavi. Međutim, nismo mogli dozvoliti propadanje u niži rang, jer bi to vjerojatno značilo i definitvno propadanje šibenske ženske košarke- zaključio je Bralić.

05. srpanj 2024 04:01