StoryEditorOCM
Košarkakapetan Šibenke

Domagoj Bašić: Jako nam fali vjetar u leđa s tribina. Šibenska košarka ne treba strahovati za budućnost

Piše Krešimir Gulin
27. siječnja 2021. - 19:37

Domagoj Bašić već desetu sezonu nosi narančasti dres. Kapetan Šibenke u minulom je desetljeću prošao klupski put od dna do vrha, zajedno s ponosom Krešimirovog grada s Baldekina. Stoga, nema boljeg čovjeka da prokomentira aktualni trenutak u šibenskom provligašu u srcu sezone. Podsjetimo, koncem ljeta prošle godine kao temeljni cilj je postavljen ostanak u ligi. Međutim, sa sedam pobjeda na kontu sada Šibenka, čini se, brodi daleko od nemirnih voda i sve je bliže play offu:

- Činjenca je da početak sezone nije bio baš bajan. Posebice onaj uvodni poraz u Zadru od 40 razlike. Tada nismo bili ni blizu forme koju smo sada dosegli. Bilo je i nekih objektivnih okolnosti za to. Recimo, Ameriknacu Freemanu je trebalo vremena da ga se uvede u europski stil igre. Slažem se da smo uhvatili nelošu formu i da smo trenutačno u dobroj poziciji na tablici s obzirom na očekivanja. Puno toga dobroga donijela nam je neočekivana pobjeda nad Splitom na Baldekinu. Ona nas je napunila samopouzdanjem i od tada smo krenuli s boljim igrama. Dobili smo sve utakmice koje su bile 'pod mus', a žalimo najviše za porazima u Sinju i Osijeku gdje smo izgubili na jednu loptu. Vjerujem da ćemo nastaviti u istom ritmu, samo da ostanemo zdravi. To nam je jako bitno, jer nemamo veliku širinu rostera- ocijenio je Bašić.

Prigodu da se revanširate Osijeku imate već u petak na Baldekinu. Prigoda je to da pobjegnete jednom od izravnih suparnika u borbi za play off:

- Da, u Osijeku smo imali šut za pobjedu. Činjenica je da su oni od te utakmice puno toga promijenili. Trener je postao Stipe Šarlija, otišli su Jordano i Frye, a došli Šveđanin Clarance i Srbin Čelebić, pa nemamo pravu sliku njihove snage. Drago mi je da naš Šibenčanin Paić igra dobro u zadnje vrijeme. Bez obzira na sve, vjerujem da uz dobru igru možemo do pobjede na svom parketu, premda opet bez publike- najavljuje iduću utakmicu šuter Šibenke.

Osjeća se da vam silno fale navijači na tribinama:

- Apsolutno! Oni su nam sve ove godine otkako sam u Šibeniku bili jak vjetar u leđa. I kad bi gubili deset razlike oni su nas znali uvesti u neki ludi ritam i dovesti do preokreta. Fale nam i zajedničke proslave nakon pobjeda, atmosfere u kojima i oni igraju zajedno s nama... Ovako, može nam biti drago da se uopće igra. Mogu se samo nadati da će se stanje normalizirati što prije, odnosno vjerujem u bolje sutra i povratak navijača na tribine- ističe kapetan Narančastih.

A kakvo je šibensko košarkaško sutra? Ili, Šibenka je svake od minulih sezona na tržište izbacivala barem nekoliko vrijednih 'proizvoda':

- Uz dobar rad, klub se ne treba bojati za budućnost. Kroz sve protekle godine momci u Šibeniku su izvrsno radili. U Šibeniku uvijek ima jako talentiranih košarkaša. Ove godine imamo Peladina, Klarina, Živkovića, Antića, Vlaića... Radi se redom o talentiranoj djeci. Na treninzima pokazuju da vrijede i da vrijeme radi za njih. Od te grupe igrača Pleadin je počeo dobivati sve više minuta, pokazao da može participirati, a vjerujem da će uskoro i ostali njegovim stopama- misli najiskusniji košarkaš Šibenke.

Prije nekoliko dana objelodanjeno je kako se umirovio dugogodišnji nogometaš Šibenika Josip Maleš i postao team manager. Vama će uskoro 35. rođendan, razmišljate li o kraju karijere? Nisu rijetki oni koji bas voljeli vidjeti u Šibenki i u 'civilu':

- Ha, da budem iskren, još uvijek se dobro osjećam na terenu. Dok god mogu pomoći, toliko dugo ću igrati. Što će biti u budućnosti- o tom potom, trenutačno sam koncentiran na igranje. Naravno da bih po završetku igračke karijere volio ostati u košarci i pomoći svojim iskustvom. I sada odlično surađujem s trenerima, pa bih volio nastaviti tim putem i u budućnosti- zaključio je Domagoj Bašić.

20. travanj 2024 01:02