StoryEditorOCM
Košarkaloš start šibenke

Hladan tuš za Narančaste na početku sezone, Zagrepčani slavili na Baldekinu

Piše Krešimir Gulin
28. rujna 2024. - 22:19

Hladan tuš za Šibenku na početku nove sezone. U prvom kolu Favbet Prmeijer lige Dubrava je slavila na Baldekinu. Ne treba to biti razlog za depresiju u narančastom taboru jer Zagrepčani su složili vrlo solidnu momčad. No, poraz pred domaćom publikom upozorenje je da bi i ova sezona molag biti puno teža nego što su očekivali.

Šibenka je vrlo dobro djelovala u početnim minutama. Narančasti su bili raznovrsni u napadu, zabili su čak pet trica, a zapaćene role odigrali su novaci Serdarušić i Vujičić.

Rezultiralo je dvoznamenkastim vodstvom (29:19) sredinom druge četvrtine, koje je momčad trenera Jurline dosegnula u trenucima kada je van parketa bio kapetan Junaković.

image

Martin Junaković

Niksa Stipanicev/Cropix

Međutim, s dvije trice iskusnog Vragovića i jednom Rajaofere Dubrava se vratila na samo minus dva (30:32). Na veliki odmor se otišlo u egalu (39:39), što je dobar rezultat za domaćine ako se zna da su Zagrepčani imali silnu dominaciju u skoku. Naime, Dubrava je u prvih 20 minuta imala čak 14 uhvaćenih lopti u napadu, ili jednako kao Šibenka pod oba obruča.

Na početku drugog dijela činilo se kako je voda potekla na mlin Šibenčana. Konačno se probudio Slovenac Škedelj koji je ostao dužnik u prvom poluvremenu, a Vragović je isključen zbog jedne nepromišljenosti i nesporstek reakcije. Međutim, 36- godišnji Škifić i naročito dojučerašnji Narančasti Luka Babić držali su goste u priključku.

Veliku nervozu isijavali su u taboru Dubrave. Tehničke greške dobili su trener Bagarić i Babić, no Šibenčani nisu to znali iskoristiti i odlijepiti se jer su promašivali s linije slobodnih bacanja.

image

 Funcuti se nisu radovali pobjedi na otvaranju sezone

Niksa Stipanicev/Cropix

Realizirala je Šibenka svoj prvi napad u zadnjoj četvrtini i stala. Ostali su Narančasti bez ideje i bez koša pune četiri minute. Srećom po njih, nije ni Dubrava bila baš nešto raspoložena pa je stekla prednost od tek (68:65).

Gosti su neveliko, ali vrijedno vodstov čuvali sve do posljednjih sekundi. ‘Ludom‘ tricom Pleadin je vratio nadu Šibenčanima smanjivši na (77:79) deset sekundi prije kraja. Ali, rutiner Škifić je hladno stavio oba slobodna bacanja

image

 Roko Jurlina, trener Sibenke imat će još puno posla da uštima svoju momčad

Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenka- Dubrava 77:81 (22:17, 17:22, 23:20, 15:22)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 800. Suci: Josip Jurčević, Roko Hordov i Denis Bajramović.

Šibenika. Škedelj (5), Pleadin (4), Badrak (5), Vujičić (12), Jukić (6), Serdarušić (18), P. Šarić, Brajković, Paić (12), Junaković (15).

Dubrava: Vragović (6), Vidović (8), Rimac, Matić (9), Došen (3), Babić (19), Škifić (23), V. Šarić, Brown (4), Rajaofera (7), Batinić (2).

28. rujan 2024 22:28