StoryEditorOCM
KošarkaBaldekin otvara vrata

I šibenska košarkaška publika vraća se na tribine: U subotu će protiv Hermesa moći samo lanjski pretplatnici

Piše Krešimir Gulin
8. listopada 2020. - 09:18

Nakon vaterpola, nogometa i malog nogometa, publika se vraća na tribine i šibenskih košarkaških utakmica. Tako će poslije gotovo sedam mjeseci, točnije utakmice s Alkarom u ožujku, navijači Šibenke ponovno imati priliku pogledati 'narančaste' uživo. I to u subotu u 17 sati, kada Šibenka na Baldekinu igra protiv zagrebačke Hermes Analitice.

- Temeljem odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Šibensko-kninske županije u svim zatvorenim prostorima u kojima se odvijaju manifestacije i druga društvena okupljanja, na utakmici Šibenka – Hermes Analitica dozvoljeni su gledatelji i to na način da dvorana može primiti maksimalno jednu trećinu dozvoljenog kapaciteta svake tribine, što je nešto malo više od 300 gledatelja. 

Gledatelji na tribinama obavezno moraju nositi masku za lice, a na ulazu će im se mjeriti temperatura. 

Za subotnju utakmicu Šibenka – Hermes Analitica ulazak će biti dozvoljen samo za one koji imaju godišnju ulaznicu iz sezone 2019/2020. Nakon ove utakmice više neće vrijediti navedene godišnje ulaznice- izvijestili su iz Šibenke.

Podsjetimo, 'narančasti' poslije tri prvenstvena kola imaju dva teška poraza (Zadar i Cibone) te pobjedu koju su upisali na svom parketu protiv zadarske Sonik Puntamike.

Premda će navijačima Šibenke koji još uvijek žive na nekoj staroj slavi teško pasti izjava trenera Dženana Rahimića uoči gostovanja Zagrepčana, ona pogađa točno 'u sridu':

- Hermes je naš pravi derbi- iskreno je kazao Rahimić.

Naime, trenutačna momčad Šibenke teško se može ozbilnije 'potući' s ABA ligaša, pa bodove koje će ju odvesti u mirnu luku spasa moraju tražiti baš protiv ekipa kao što je Hermes. Inače, Zagrepčani su trenutačno posljednji na tablici s tri poraza u tri utakmice:

- Nisu oni tako loša ekipa kao što tablica sugerira. Uvjeren sam da će se pokušati 'vaditi' protiv nas na Baldekinu. Međutim, ne treba bježati od toga da smo favoriti i da idemo po pobjedu. Putokaz nam treba biti igra koju smo prezentirali protiv Sonika. Ako uspijemo to ponoviti, onda bi na koncu trebalo biti sve O.K.- zaključio je Rahimić.

29. travanj 2024 00:57