StoryEditorOCM
Košarkareakcija s baldekina

Iz Šibenke se oglasili o razlazu s Milačićem. Evo tko će voditi momčad do imenovanja novog trenera

Piše Krešimir Gulin
28. prosinca 2023. - 12:42

Trener Damir Milačić i GKK Šibenka dogovorili su raskid suradnje, i službeno su potvrdili iz kluba s Baldekina. O razlozima odlaska Milačića s klupe Narančastih iz kluba su se oglasili i službenim priopćenjem:

- Zaključeno je kako se vizija i pogledi na momčad i ciljeve ove sezone trenera i uprave razilaze stoga je ostavka trenera Milačića prihvaćena.

U protekle dvije i pol godine trener je imao potpuno povjerenje Uprave i autonomiju u svom radu, pa tako i pri sastavljanju momčadi i izboru pojačanja, naravno u skladu s mogućnostima i proračunom kluba.

Isto tako trener Milačić je bio upoznat s nezadovoljstvom Uprave pojačanjima koja nisu donijela željenu stabilnost momčadi, usprkos svim objektivnim okolnostina koje su momčad zadesile. U uvjetima okruženja i budžeta kakvim Šibenka raspolaže odgovornost Uprave je klubu osigurati održivost, kako igračku tako i financijsku.

GKK Šibenka zahvaljuje treneru Milačiću na dvije i pol sezone u Šibenku, na razvoju i napretku koje je postigao s našim mladim igračima. Velikoj energiji koju je ulagao u svaki trening i vođenje momčadi, visokoj radnoj etici, te svim uspjesima koje je postigao.

Do imenovanja novog trenera momčad Šibenke vodit će Petar Maleš- stoji u priopćenju GKK Šibenke.

Osim Milačića, Šibenku bi trebala napustiti i dva igrača. Riječ je o šuteru Arminu Hrštiću i krilu Lovri Mandaliniću.

Neslužbeno doznajemo kako se uprava kluba već dala u ozbiljnu potragu za Milačićevim nasljednikom. Kako sada stvari stoje, to neće biti netko od šibenskih trenera.

03. svibanj 2024 01:31