StoryEditorOCM
Košarkafilip vujičić

Još jedan dobar posao na Baldekinu: Šibenka dovela ponajboljeg igrača lige iz prošle sezone

Piše Krešimir Gulin
1. srpnja 2024. - 10:15

Poslije nekoliko sezona lutanja, čini se kako ovog ljeta na Baldekinu dobro rade na tržištu. Nakon što je Šibenka u svoje redove vratila iskusnog 30-godišnjeg playmakera Martina Junakovića, u Hrvatskoj su pronašli i angažirali još jednog vrlo zanimljivog igrača.

Radi se o 24- godišnjem Filipu Vujičiću, koji je prošle sezone bio daleko najbolji igrač Dubrovnika, momčadi koja je bila jedno od najugodnijih iznenađenja domaćeg prvenstva pod vodstvom trenera Ivana Perinčića.

Vujičić je imao odlične brojke u Dubrovniku. Prosječno je ubacivao 16 koševa, hvatao u prosjeku 5,4 lopte pod obručima, bilježio 2,7 asistencija po susretu te 1,8 ukradenih lopti.

Ta činjenica govori kako je novi igrač Šibenke bio prisutan u svim statističkim rubrikama što znači kako se radi o ‘all round‘ igraču. Ili, košarkašu dobrog šuta, koji je vrlo prodoran, ali i dobrog tijela.

Vujičić je rođen 31.07.2000. u Dubrovniku, gdje je prošao sve košarkaške uzraste KK Dubrovnika, odakle je 2019. godine prelazi u KK Zadar gdje je proveo dvije sezone, a nakon toga se opet vraća u Dubrovnik. 

Vujičić je odigrao odličnu prošlu sezonu u FAVBET Premijer ligi. Bio je MVP mjeseca listopada, a njegove dobre igre zapazio je i izbornik Josip Sesar koji ga je stavio na širi popis 24 igrača za reprezentativni ciklus.

image

Filip Vujičić

Zvonko Pavić/Cropix

Dovođenje Vujičića uklapa se u ideju novog trenera Šibenke Roka Jurline da će kostur ekipe pokušati graditi od hrvatskih igrača, dok će za strancima posezati tek ako domaćim košarkašimane uspije adekvatno zatvoriti sve pozicije.

Angažiranjem Junakovića Narančasti su pokrili zahtjevnu poziciju organizatora igre. Vujičić je primarno krilni igrač, ali dojma smo kako može puniti pozicije od dvojke do četvorke. To znači da uprava Šibenke sada mora primarno raditi na dovođenju igrača na unutarnjim pozicijama:

- Jako sam zadovoljan jer smo uspjeli zgotoviti posao dovođenja Vujičića u Šibenku na naredne dvije sezone. Znam ga dugo i prošle godine je definitivno potvrdio svoj veliki potencijal koji posjeduje. Bio je praktički najbolji strijelac Premijer lige prošle sezone i mislim da će se idealno uklopiti u filozofiju igre koju bih htio da Šibenka gaji u narednim sezonama. Čestitam Vujičiću na dolasku u Šibenku i želim mu prije svega puno zdravlja, a onda će sve ostalo samo doći- kazao je trener Šibenke o novom igraču.

Vujičić je izjavio da mu je drago što će od iduće sezone braniti boje Šibenke:

- Svi znamo što je Šibenka i kakvu povijest ima. Jedva čekam da krenu pripreme i sezona te da pružimo navijačima što bolje igre i što bolju sezonu. Bit će to jedna, siguran sam, odlična sezona i veselim se dolasku- poručio je novi košarkaš Narančastih.

01. srpanj 2024 10:16