StoryEditorOCM
KošarkaCibona na Baldekinu

Jurić: Oni su institucija, za njih vam ne treba posebna motivacija; Miković: Ne pobjeđuje uvijek favorit na papiru

Piše Krešimir Gulin
19. veljače 2021. - 14:14

Košarkaši Šibenke u minula su dva mjeseca primali komplimente sa svih strana za svoju igru. Vjerojatno je najjače zazvonio onaj Ace Petrovića, koji je kazao ga u hrvatskoj ligi samo utakmice Šibenke mogu prikovati za TV od početka do kraja. Od silnog tapšanja ramena su zasigurno zaboljela udarni trojac Narančastih Freeman- Širko- Miković.

Ne samo da je momčad trenera Dženana Rahimića dobro igrala u proteklom periodu, nego je i zgrnula dobru bodovnu zalihu koja im gotovo jamči plasman u play off. I onda je zimsku idilu na Baldekinu prekinula neugodna noć u zadarskim Jazinama, gdje ih je 'išamarala' domaća Sonik Puntamika (97:72). Baš sve je pošlo po zlu za Narančaste u tih 40 minuta, koji su uz poraz od Dubrave na Baldekinu, bili vjerojatno najlošiji od početka sezone za Rahimićevu momčad. Iskupljenje za težak poraz u Zadru Šibenka traži protiv Cibone koja u subotu u 18 sati gostuje na Baldekinu.

Cibosi će u Šibenik bez trenera Vlade Jovanovića, kojemu su važnije obveze u reprezentaciji Srbije nego u klubu. Nadalje, na Baldekinu će Vukovi biti lišeni hrvatskog reprezentativnog dvojca Prkačin- Drežnjak. Međutim, pod Tornjem imaju itekako brojne zalihe kvalitete i iskustva. Dovoljno je spomenuti trolist Reynolds- Markota- Planinić. Šibenčanima će prijetiti i njihovi sugrađani Nakić i Radovčić koje je u Draženovom domu silno želio imati Ivan Velić, sad već bivši trener Cibone. U redovima Zagrepčana nastupit će još dva košarkaša koja znaju kako je igrati na Baldekinu. Radi se o Novačiću i Bilinovcu koji su nosili dres ugaslog šibenskog Jollya.

U svakom slučaju Šibenku čeka teža zadatak, no Rahimićeva momčad zna kako pobjeđivati ABA ligaše. Pokazali su to kada su deklasirali Split na Baldekinu.

- Utakmice poput ovih s Cibonom su najlakše za igrati, jer gotovo da nemate što izgubiti. Cibona je sastavljena tako da se uvijek bori za titule i oni su apsolutni favoriti. Međutim, dosta puta se pokazalo da ti papirnati favoriti uđu u utakmicu potcjenjivački i na koncu se ne provedu dobro- kaže Milija Miković, centar Narančastih.

Vrlo dobri Crnogorac u redovima Šibenke ističe kako je najvažnije da njegovi suigrači na parket istrče opušteni:

. Muški i rasterećeno smo odigrali protiv Splita i tako bismo trebali igrati i s Cibonom. Oni su na svakoj poziciji pokriveni s 2-3 kvalitetna igrača, pa se mogu mijenjati kao na traci. Mi trebamo pokušati igrati brže, jer ako svedemo utakmicu na igru 'pet na pet' ne piše nam se dobro- zaključio je Miković.

Šibenka će nastupiti bez teže ozlijeđenog Kristijana Andabake, koji će morati na operaciju i za kojeg je sezone završena:

- Svi ostali su manje-više zdravi. 'Krpamo' se, ali nema kukanja. Cbiona je institucija za koju vam ne treba posebna motivacija, barem je to tako bilo u moje vrijeme. Ne dvojim da će igrači istrčati 'nabrijani'- poručio je Miro Jurić, pomoćni trener Narančastih.

05. svibanj 2024 03:18