StoryEditorOCM
KošarkaŠibenčani kod prvaka

Najteža ili najlakša utakmica: Mogu li "narančasti" popiti Cedevitu?

11. siječnja 2018. - 10:55

Košarkaši Šibenika nastavili su s lijepim navikama i u novoj godini. Mislimo tu na pobjednički niz koji su počeli u 2017., a nastavili ga i u prvoj službenoj utakmici u 2018. godini. Niz koji je, ove sezone, uspio privremeno prekinuti tek Zadar u Višnjiku. Naime, "narančasti" su se pobjedom u osječkom Gradskom vrtu nad Vrijednosnicama Osijek (67:62) plasirali na završni turnir Kupa Krešimira Ćosića.

Međutim, Šibenčani nisu imali puno vremena slaviti, jer već u četvrtak čeka ih prva prvenstvena utakmica u novoj godini. "Narančasti" idu na noge Cedeviti. Bez dvojbe, najteže je to gostovanje u sezoni. Ili, za neke, najlakša utakmica u kojoj se nema što izgubiti. Takvu konstataciju nipošto ne prihvaća Vladimir Anzulović:

- Ne vjerujem u sport bez pritiska i ne vjerujem u najlakše utakmice. Mi ćemo na utakmici s Cedevitom pred igrače staviti iste zadatke kao i u svakoj drugoj utakmici. Naš je cilj što bolje odraditi postavljene zadatke, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti. Jasno, uvijek se puno toga pita i protivnika. Odnosno, pitanje je koliko će nam Cedevita dopustiti da se razigramo- govori trener Šibenika.

"Dijete" Cedevite, a sada centar Šibenika Filip Bundović je s 20 koševa bio najefikasniji igrač Šibenika u Osijeku i najzaslužniji za ulazak među osam najboljih u Kupu. No, u osječkom Gradskom vrtu dobio je nezgodan udarac u mišić, pa je pod upitnikom za večerašnji nastup kontra "vitamina" u Draženovom domu:

- Istina, muči me mišić, ali pokušat ću stisnuti zube i pomoći svojoj momčadi. Točno je da sam ja sam dijete Cedevite i imam samo riječi hvale za taj klub. Jedino mi je žao što tamo nikad nisam dobio pravu šansu. No, nadam se da ću se kad-tad vratiti u Cedevitu. O njihovoj kvaliteti ne treba trošiti riječi. Cedevita je po kvaliteti euoligaška momčad. Imaju silno puno napadačkih opcija i na nama je da odigramo najbolje što znamo- izjavio je centar Šibenika.

Ruku na srce, vi ste autsajderi u Zagrebu:
- Sportski je nadati se najboljem i težiti odigrati što bolje. Možda je naša šansa u tome što su Zagrepčani dan ranije imali utakmicu protiv Budućnosti u Eurokupu, pa da zaigramo na kartu njihovog umora, a naše agresivnosti i poleta- zaključio je Bundović.

Za razliku od Bundovića, drugi centar Šibenika Pavao Paić je zaliječio svoju ozljedu zbog koje je propustio utakmicu u Osijeku te će zaigrati u Zagrebu. Utakmica Cedevita – GKK Šibenik počinje u 18 sati, a izravan TV prijenos je na Arenasportu.

29. lipanj 2024 04:06