StoryEditorOCM
Košarkašibenka u dubrovniku

Narančasti kod novaka u ligi, trener Milačić ponovno bez važnog igrača. Evo gdje možete pogledati utakmicu

Piše Krešimir Gulin
19. listopada 2023. - 17:42

Nakon što su u prošlom kolu protiv Alkara ostavrili prvu ovoseznsku pobjedu, košarkaše Šibenke u petak čeka novi izazov u domaćem prventvu.

Narančasti putuju u Dubrovnik gdje ih očekuje novak u Favbet premijer ligi. Dubrovčani su fino krenuli u sezonu, s dvje pobjede protiv Zaboka i Bosca.

Koliko su nezgodni na domaćem parketu svjedoči i podatak da su tijesno poraženi od Splita (72:76). Konačno, u prošlom kolu Dubrovčani su nešto uvjerljivije izgubili od Cedevite Junior u Zagrebu.

To je put Dubrovčana, a kudikamo trnovitiji je onaj Šibenke. Ne samo zbog gustog ritma odigravanja utakmica, već činjenice da su ‘izranjavani‘ ozljedama.

Trener Narančastih Damir Milačić nadao se kako bi se za dvoboj u Dubrovniku mogao oporavatiti barem centar Topolović. No, kako doznajemo, njegov slomljeni prst još nije dovoljno zaliječen pa će se na njegov debi u narančastom dresu još pričekati.

- Čeka nas zahtjevno gostovanje. Momčad Dubrovnika dobro je startala sezonu s obzirom da su lani bili liga ispod. Pokazali su se dovoljno kvalitetnima i zaslužuju svaki respekt. Međutim, ja vjerujem u svoje momke i cijelo vrijeme im govorim bez obzira na sve probleme koji su ogromni i koje imamo, mi moramo vjerovati u sebe u svoje sposobnosti i kada smo takvi možemo igrati sa svakim.

Nama je cilj doći u Dubrovnik, odigrati jednu pravu ‘fajtersku’ utakmicu, a kada tako odigramo možemo se nadati pobjedi na bilo kojem terenu pa tako i u Dubrovniku- kazao je Milačić.

Luka Babić, krilni igrač Šibenke, istaknuo je kako snaga Dubrovnika leži u činjenici što su duže vrijeme na okupu:

- Igrači se međusobno dobro poznaju i zato ih ne smijemo podcijeniti. Trebamo ući dosta agresivno i fokusirano u utakmicu i nadati se pobjedi- poručio je Babić koji je ovoga ljeta stigao na Baldekin iz zagrebačkog Bosca.

Utakmica Dubrovnik- Šibenka igra se u petak u 17,30 sati. Prijenos možete gledati na HKS TV.

02. svibanj 2024 22:14