StoryEditorOCM
Košarkadvoboj ‘ranjenika‘

Nema bolje pozivnice za napuniti Baldekin: ‘Uz pomoć naših navijača sigurno idemo do pobjede‘

Piše Krešimir Gulin
1. ožujka 2024. - 12:59

Dvoboj ‘ranjenika‘- tako bi se mogao najaviti susret Šibenke i Cibone koji je na rasporedu u subotu na Baldekinu. Poduža je lista ozlijeđenih u taboru Narančastih. Sigurno su ‘van stroja‘ Paić, Lukić, Skorić i Pleadin. Pitanje je hoće li trener Josip Pandža konačno moći računati na Topolovića.

S druge strane, ruže ne cvjetaju ni u taboru Cibone. Naime, Vukovi će u Šibenik samo s petoricom seniora (Radovčić, Majcunić, Aranitović, Perasović i Bundović).

Utakmica je to zadneg kola drugog kruga prvenstva Hrvatske. Šibenčani bi pobjedom osigurali šesto mjesto koje u trećem krugu donosi jednu utakmicu više na domaćem terenu, što nije beznačajno.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Inače, na Baldekinu su još uvijek svježa sjećanja na povijesnu pobjedu nad Cibosima ostvarenu u prvom dijelu sezone. Bilo je to još u eri trenera Damira Milačića, a briljirao je Amerikanac Foreman.

Podsjetimo, bila je to prva pobjeda Šibenke protiv Cibone u Zagrebu u bilo kojoj prvenstvenoj utakmici.

Naravno, Narančasti bi takvo što voljeli ponoviti i na svom Baldekinu:

- Cibona je veliki izazov za nas. Igraju odlično i imaju veliku kvalitetu. Opasni su sa svih pozicija i imaju dobro vođenje trenera Repeše. Svjesni smo da će svaka mini greška biti kažnjena s njihove strane i zato moramo biti koncentrirani i borbeni cijelu utakmicu. Nadam se da su naše dobre igre dobra pozivnica za publiku i da je pozivnica sama Cibona. Optimist sam pred utakmicu, trebamo izvući maksimum pa ćemo vidjeti kakav će na kraju biti rezultat- kazao je trener Šibenke.

image

 Josip Pandža

Niksa Stipanicev/Cropix

U prošloj utakmici s Cedevitom Junior dobru rolu odradio je mladi Dominik Škugor:

- Jako bitna utakmica za nas, protiv dobre ekipe Cibone. Mi smo maksimalno spremni i uz pomoć naših navijača sigurno idemo do pobjede- poručio je branič Šibenke.

Utakmica Šibenka- Cibona igra se u subotu u 19,30 sati uz TV prijenos na MaxSportu.

29. travanj 2024 18:14