StoryEditorOCM
KošarkaAlpe Adria Cup

Nema odmora za Šibenku: nakon bolnog poraza od Furnira na redu europska iskušenja, na Baldekin stižu Austrijanci

Piše Krešimir Gulin
18. listopada 2021. - 15:36

Košarkaši Šibenke nisu se pošteno ni oporavili od neugodnog poraza u HT Prmijer ligi kod Furnira, a već u utorak (18 sati) ih čeka nova utakmica. Ovaj put u Alpe Adria Cupu u kojem će u drugom kolu ugostiti austrijski Wels. Podsjetimo, Narančasti su u prvoj utakmici na svom Baldekinu poraženi od slovačkih Levica (64:79), dok su ti isti Slovaci još uvjerljivije svladali Austrijance (93:64).

- Imali smo svega jedan dan da se pokušamo rekuperati nakon utakmice s Furnirom. Austrijanci su prava internacionalna momčad, koja ima dva do tri puta veći budžet od hrvatskih klubova razreda Šibenke. Startali su teškim porazom u ovom natjecanju i sigurno će se htjeti iskupiti protiv nas. Na nama je da uđemo u situaciju maksimalno pozitivne atmosferebez obizra na poraz od Dubrave.

Znam kako momci dobro rade i uvjeren sam da ćemo biti pravi kada bude najvažnije. Moramo pokušati vratiti pobjednički duh. Neke izgubljene bitke ne znače izgubljeni rat. Nije toliko važno kakvi smo trenutačno, već kakvi ćemo biti na kraju sezone. Wels je idealna prilika za podizanje samopouzdanja, trebamo ići na pobjedu - prokomentirao je Damir Milačić, trener Šibenke, utakmicu s Welsom, ali i aktualni trenutak Baldekina koji nije baš najsretniji. 

19. travanj 2024 12:45