StoryEditorOCM
KošarkaTežak zadatak

Od hita prvenstva do ‘ispuhanog balona‘ u samo tri koraka: Šibenka gostuje kod Cibone, mogu li se Narančasti vratiti na pobjednički kolosjek?

Piše Krešimir Gulin
9. ožujka 2021. - 14:38

Do prije petnaestak dana Šibenka je bila pravi hit hrvatske košarke. Gotovo da nije bilo stručnjaka koji nije govorio u hvalospjevima o igri momčadi trenera Dženana Rahimića i sjajnom trojcu Freeman- Širko- Miković, koji su gurali narančasti brod.

Najdalje je otišao izbornik Brazila Šibenčanin Aleksandar Petrović, koji je kazao da ga u HT Premijer jedino utakmice Šibenke mogu vezati uz TV prijamnik od prve do 40. minute.

U tom razdoblju, na Baldekinu su padali i ABA ligaši Split i Cibona, međutim u posljednje vrijeme šibenski balon počeo je dušiti. Posljednji bljesak datira baš protiv Vukova, koje je Šibenka svladala na Baldekinu još tamo 20. veljače. Od tada su uslijedila tri poraza u nizu u šibenskoj dvorani (Škrljevo, Zadar, Gorica). Posljednji u nizu, na otvaranju trećeg kruga, protiv Velikogoričana posebno je zapekao:

- Sramota me kako smo odigrali protiv Škrljeva, Zadra i Gorice. Nakon što smo dobili Cibonu nestali smo s terena, osobno sam sve tri te utakmice odigrao loše. Moramo se sami skupiti, sabrati, jer sezona još nije gotova, play off još nismo osigurali – kazao je borac bez mane Henrik Širko.

Otvoren je bio i trener Rahimić:

– Izgledamo poput ispuhanog balona, nemam neke suvisle riječi kojima bih to objasnio. Jednostavno, ova ekipa u posljednjih 15-20 dana ne sliči na sebe. Nemamo ništa napadački, ništa obrambeno… Pokušavam na treninzima malo izbalansirati stvari, jer znam da neki igraju više, neki manje, ali ne ide ni to. Pokušavam i s klupe nešto promijeniti ritam, ali jednostavno ne ide – kazao je trener Šibenke, i nastavio:

- Što je tu je, idemo dalje, imamo još deset utakmica, plus nadam se play off, koji ćemo, nadam se izboriti. Nije stvar poraza od Gorice, koja je dobra ekipa, igra ABA 2 ligu i ima desetak dobrih igrača, ali boli način na koji smo izgubili - istaknuo je Rahimić.

A vaditi bi se Narančasti trebali baš protiv Cibone, što nije nimalo lagan zadatak. Naime, Šibenka je izašla u susret Vukovima i pristala odigrati ranije susret drugog kola trećeg kruga domaćeg prvenstva.

Cibona je u dobrom momentu, za vikend su svladali Partizan u Beogradu i onda na proputovanju rutinski slavili u Osijeku. U odnosu na spomenuti poraz na Baldekinu Cibosi će moći računati na reprezentativce Prkačina i Drženjaka, dok je otpao play Reynolds:

- Čestitam Ciboni na pobjedi u Beogradu, a od svojih igrača očekujem reakciju nakon loše partije s Goricom, vjerujem da će biti kudikamo bolji nego u toj utakmici- rekao je trener Narančastih.

Kapetan Domagoj Bašić naglasio je kako Cibona trenutačno igra u najboljoj formi od svih hrvatskih klubova:

 Odlično participiraju i u ABA ligi i u domaćem prvenstvu. Mi idemo u Zagreb poslije tri lošije partije. Nastojati ćemo što duže biti u egalu i ako se ukaže prigoda pokušati iznenaditi Cibonu. Primarni cilj nam je vratiti našu igru na višu razinu što bi nam trebalo biti od koristi protiv ekipa koje su nama al pari- kazao je Bašić.

Šibenka će u Zagrebu igrati bez ozlijeđenih Andabake i Pleadina. Utakmica Cibona- Šibenka igra se u Draženovom domu u srijedu u 18 sati

01. svibanj 2024 08:43