StoryEditorOCM
KošarkaCvjetni trg

Osnovnoškolci zaigrali u Draženovo ime, pridružili im je Cvjetičanin i Šimenc

Piše Šibenski.hr
15. lipnja 2024. - 08:37

Dražen Petrović, košarkaška legenda, u listopadu bi proslavio 60. rođendan. Cijele godine nizom programa slavi se njegov prerano ugašeni život i neizbrisiv trag koji je ostavio. Jučer su se s Draženovim suigračima i prijateljima - na zagrebačkom Cvjetnom trgu družili - osnovnoškolci!

Ove mlade košarkaške nade o Draženu gotovo sve znaju.

- Znam da je svoju karijeru započeo u Šibeniku, da je igrao u Ciboni, u Realu, na kraju u NBA-u, kaže za HRT Jure Hrstić, učenik OŠ Grigora Viteza, Zagreb.

- Stvarno nemam riječi za njega, neopisivo je to što je on postigao, kaže Dominik Ružić iz iste škole.

Priča o prerano preminuloj košarkaškoj legendi motivira mlade sportaše.

- Tata mi je puno pričao o njemu pošto je i on trenirao u Šibenki i gledajući njega zavolio sam košarku, kaže učenik OŠ Grigora Viteza Andrija Rajić.

- Osim što je bio izvrstan igrač, bio je i izvrsna osoba. Ostao je kao ugled za sve mlade košarkaše, kaže Val Bubaš, učenik iste škole.

Draženu u čast zagrebački osnovnoškolci pokazali su vještine, pa i zapjevali.

Suigrači, prijatelji, suradnici - sretni su što su s Draženom Petrovićem dijelili dane i godine. 

- U ovim vremenima kad su se vrijednosti izgubile, Dražen je stvarno simbol pravih vrijednosti, vrijednosti kao što su rad, ambicija, natjecateljski duh, jednostavno sportski život, kaže bivši košarkaš Danko Cvjetićanin.

- Stavio me za ekonoma hrvatske reprezentacije, sjećam se, to su bile pripreme pred Barcelonu, kaže Zvonimir Sunara, prijatelj i suradnik Dražena Petrovića.

- Nerazdvojni smo bili još od Saloona i to sve, bili smo stvarno veliki prijatelji, dodaje.

- Na Olimpijskim igrama u Seulu, to su bile njegove druge, moje prve. On je osvojio srebrnu, ja zlatnu. Ali uopće nije bitno, bitno je da smo bili dragi prijatelji, kaže bivši vaterpolist Dubravko Šimenc.

Na to što uspomene ne blijede - ponosna je Draženova majka Biserka Petrović.

- Mislim da je Dražen kroz muzej, kroz Mirogoj, koliko ljudi dođe gore, ušao na sva vrata i mislim da je to veće i od medalja i od svega, kaže.

U sjećanje na košarkaškog virtuoza priprema se spektakl - reprezentacija Hrvatske zaigrat će u rujnu u Areni protiv selekcije najboljih europskih košarkaša.

 

21. lipanj 2024 22:10