StoryEditorOCM
Košarkadruga za redom

‘Ovako je slađe‘: košarkaši Šibenke dobro guraju pod dirigentskom palicom Petra Maleša

Piše Krešimir Gulin
14. travnja 2024. - 11:25

Košarkaši Šibenke dobro guraju pod vodstvom trenera Petra Maleša.Otkako je legenda kluba preuzela kormilo od Josipa Pandže  Narančasti su upisali dvije vrijedne pobjede.

Najprije su svladali Cibonu na Baldekinu, a potom i Alkar na ‘vrućem‘ gostovanju u Sinju. S dva uzastopna slavlja Šibenka je i dalje u igri za plasman u play off.

U preostala tri kola čeka nas vrlo zanimljiva borba za preostala dva mjesta u doigravanju u trokutu Dubrovnik- Dubrava- Šibenka.

U Sinju su Narančasti vodili punih 35 minuta, ali su do zlata vrijednih bodova stigli tek u produžetku:

- Utakmica je bila stvarno teška i iscrpljujuća. Prvo poluvrijeme smo dobro krenuli i baš smo bili razigrani i sve nam je ulazilo. U drugom poluvremenu smo malo pali, ali eto na kraju da je bilo više koncentracije možda bi utakmicu priveli kraju i prije produžetka, međutim, meni je iskreno ovako slađe.

Čestitam svojim momcima na borbi, nismo pali ni kad su se oni vratili.

Inače, bio je gušt igrati u ovakvoj atmosferi- komentirao je Juraj Pleadin, branič Šibenke.

image

Juraj Pleadin

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Dalmatinski derbi u Sinju imao je posebnu pikanteriju. Alkar je vodio donedavni trener Damir Milačić, kojemu je baš Maleš bio desna ruka na Baldekinu.

Na koncu, ispostavilo se kako je učenik nadmudrio učitelja:

- Pripremali smo se za ovu utakmicu, imali smo tu neku olakotnu okolnost što je Damir Milačić bio trener kod nas tako da smo neke stvari dosta znali, ali ipak na neke stvari nismo dobro reagirali- rekao je Maleš.

Ponovno je Šibenka bila suočena s brojnim izostancima. Ruku na srce, ni Alkar nije bio kompletan:

- Čestitam mojim momcima na fanatičnoj borbenosti jer smo bili s pet domaćih igrača od kojih je jedan junior, plus Paić koji izlazi iz ozlijede… čestitam im što su izdržali do kraja i imali koncentraciju.

Čestitam i ekipi Alkara koja je do samog kraja bila u igri. Da je otišla pobjeda na njihovu stranu u ovom produžetku ne bi bilo nezasluženo- korektan kao i uvijek bio je trener Šibenke.

U dvoje utakmice pod Malešovim vodstvom Šibenka je pokazala neko sasvim drugo lice u odnosu na nekoliko zadnjih utakmica u mandatu Josipa Pandže.

image

 Petar Maleš, trener Šibenka

Niksa Stipanicev/Cropix

Pitali smo Maleša koja je tajna uspjeha:

- Momci vjeruju i rade ono što se dogovorimo i to nas je nagradilo ovim pobjedama- skroman je bio Maleš.

Iduću utakmicu Šibenka igra protiv Zaboka na Baldekinu u četvrtak, 18. travnja u 20 sati.

Tri dana kasnije slijedi gostovanje kod Bosca u Zagrebu, a zadnje kolo u kojem bi se puno toga moglo odlučivati Šibenka putuje u Dubrovnik.

28. travanj 2024 11:48