StoryEditorOCM
Košarka"Žuti" na Baldekinu

Papir kaže: Šibenik će se boriti za opstanak- Split za ABA ligu... Ali, teren je nešto sasvim drugo

26. listopada 2017. - 20:50

Još se nisu stišale strasti od nogometne utakmice Šibenika i Hajduka, a u Šibeniku je na rasporedu novi sraz šibenskih i splitskih klubova. Naime, večeras se na Baldekinu sastaju košarkaši Šibenika i Splita. U taboru "narančastih" se nadaju kako će se poslije tog dalmatinskog derbija puno više pričati o sportu, nego o nemilim scenama kao što je bio slučaj nakon dvoboja nogometaša:

- Žao mi je što nogometaši Šibenika nisu uspjeli pobijediti Hajduk, unatoč dobroj igri koju su pružili. Nadam se da ćemo i mi ostaviti srce na parketu, kao što su to napravili nogometaši na travnjaku- najavljuje Vladimir Anzulović, trener Šibenika.

Njemu, kao i mnogima u redovima "građana", još su svježa sjećanja na prošlosezonsku "ludu" utakmicu na Gripama, kada je Split nošen Šibenčaninom Širkom slavio poslije dva produžetka:

- Naravno, itekako dobro pamtimo Gripe. Bila je to jedna od ljepših utakmica u prošloj sezoni. Moram kazati da smo tada dočekani s jednom od najtemperamentnijih atmosfera. Rekao bih da nam je u Splitu bilo teže igrati nego u Zadru. Vjerujem da ćemo večeras Splićanima na sportski način znati uzvratiti tu dobrodošlicu- ističe Anzulović.

Inače, njegova momčad ušla je u sezonu s tri uzastopne pobjede, što ni najveći optimisti nisu mogli očekivati, s obzirom na odlazak nekolicine ključnih igrača i drastično smanjen budžet. S druge strane, Split se poprilično pojačao s dva ekstra igrača kao što su Scott i Marčinković:

- Ne trebamo se zavaravati našom visokom pobjedom u Jazinama u prošlom kolu, već treba pošteno priznati da je Split nivo ili dva iznad nas. Znamo da smo mi startali u prvenstvo s ciljem da ostanemo u ligi, dok su Splitove ambicije borba za prvu ABA ligu. No, to je papir. A teren često zna ponuditi nešto sasvim drugo- ostavlja Anzulović odškrinuta vrata mogućeg iznenađenja na Baldekinu.

Da, eventualna pobjeda Šibenika nad Splitom bila bi prvorazredno iznenađenje. Logično, simpatizeri "narančastih" priželjkuju kako bi mlada momčad Šibenika na Baldekinu mogla skinuti skalp nekom ABA ligašu. Split se u društvu Cedevite, Cibone i Zadra čini kao najizglednija lovina:

- Normalo je da se pred našim navijačima nadamo pobjedi nad nekim renomiranim protivnikom kao što je Split. Odlično smo ušli u sezonu i želimo što je duže moguće odgoditi naš prvi poraz- kaže Luka Pandurić, branič Šibenika.

Njega čeka težak okršaj s odličnom bekovskom linijom "žutih":
- Istina, Split je jako dobro popunjen na tim pozicijama s Kalajžićem, Filipovićem i Scottom. Prvi zadatak će nam biti zaustaviti njihove bekove. Ako to uspijemo, imamo šansu za pobjedu- smatra Pandurić.

Split dolazi u Šibenik bez ponajboljeg igrača Kedže i "istrošen" napornom utakmicom s beogradskim Dinamitom u drugoj ABA ligi:

- Čujte, mi se pripremamo za Split bez obzira na igranje ili neigranje Kedže. Umor Splićana? Ne obaziremo se ni na to. Gledat ćemo samo kako da pobijedimo i usrećimo naše navijače- poručio je igrač "narančastih".

Nakon nogometne utakmice Šibenika i Hajduka povlačili su se repovi oko suđenja Frana Jovića. Nitko ne priželjkuje nešto slično poslije košarkaškog dvoboja Šibenika i Splita:

- Pazite, mi se nikad ne bavimo suđenjem. Očekujem samo da ćemo imati korektno suđenje kao i do sada- zaključio je trener "građana".

Utakmica GKK Šibenik- Split počinje u 18 sati uz izravan TV prijenos na Arenasportu.

02. srpanj 2024 22:40