StoryEditorOCM
Košarkaostvaren cilj

Šibenčanke se plasirale u Ligu za prvaka: ‘Ne razmišljamo o trofejima, ali možemo biti konkurentni‘

Piše Krešimir Gulin
12. siječnja 2021. - 11:49

Košarkašice Šibenika pobjedom u Splitu protiv Košarkaške akademije Žana Lelas (82:79) ostvarile su plasman u Ligu za prvaka, premda do kraja prvog kruga prvenstva trebaju odigrati još dvije utakmice- sa Splitom i Pulom.

Šibenčanke su trenutačno na omjeru pobjeda i poraza (6:2), pa im bez obzira na ishod tih dviju utakmica ne može izmaknuti plasman među tri najbolje ekipe u južnoj skupini Lige za prvaka. Drugim riječima, djevojke trenera Stipe Bralića već u siječnju ostvarile su glavni cilj sezone. Jer, iako malo čudno zvuči, ulaskom u Ligu za prvaka izborile su ostanak u elitnom društvu domaće ženske košarke:

- Da, plasman među prvih šest nam je bio osnovni cilj. U suprotnom, mogli smo završiti u Ligi za ostanak gdje bi nas čekalo jako teško proljeće. Iz jednostavnog razloga, što se sve ekipe pojačavaju jer žele izbjeći ispadanje u niži rang. Primjerice, Požega je dovela tri Amerikanke i iskusnu Jelenu Ivezić, Rijeka je također angažirala vrlo dobru američku igračicu- kazao nam je Stipe Bralić, trener košarkašica Šibenika.

Ženski dio Baldekina u prvom dijelu sezone borio se s koronavirusom, neredovitim treninzima, ali i nezavidnom financijskom situacijom. Zbog ovog potonjeg, Šibenik će u Ligu za prvaka oslabljen:

- Točno, reprezentativka Josipa Silov odlazi u Ragusu poslije dvije utakmice koje nam preostaju do kraja prvog kruga. Također, napušta nas i Nives Džafić koja ide u Split. Ponavljam, u uvjetima u kojima živimo i radimo napravili smo dobar posao. Igračice su dale svoj maksimum i mogu im samo čestitati. Sezonu možemo okarakterizirati uspješnom, bez obzira kako će u konačnici završiti. Što se financija tiče, vjerujem da ćemo se izvući zahvaljujući velikim naporima koje ulaže uprava na ćelu s predsjednikom Nevenom Perišom.

Treba znati da su nam obveze iste, ili čak veće, nego kada smo radili projekciju sezone u kolovozu i rujnu, a oko nas je sve zatvoreno- ističe Bralić, ujedno i izbornik hrvatske ženske reprezentacije.

Financije će uvelike diktirati i planove Šibenčanki u Ligi za prvaka:

- Cilj nam je odigrati pristojno i konkurentno. Neće biti lako nadomjestiti odlaske Silov i Džafić. Međutim, imamo mi u kadru dosta kvalitetnih igračica, naročito na vanjskim pozicijama. Tu mislim na Ujević, Cigić i Dujić. Sigurno je da će u nastavku sezone više prigode dobiti mlada Ćuklin te iskusnije Šarić i Vojvodić- veli Bralić.

Razmišljate li o dovođenju nekih pojačanja. Može li biti ugodnih iznenađenja poput Portorikanke Melendez koja je donijela kvalitetu više Šibeniku i uključila ga u borbu za titulu u Kupu:

- Razmišljamo o dovođenju jedne visoke igračice, budući da smo na centarskim pozicijama poprilično tanki. Naime, pod obručima nam nakon odlaska Džafić ostaje samo mlada Antica Tabula. Ako bismo pogodili kvaltetnu visoku igračicu koja neće biti skupa, što nije baš lako, mogli bismo biti konkurentni u Ligi za prvaka. Iskreno, mi ni na početku sezone nismo razmišljali o trofejima, jer ima ekipa u Hrvatskoj koje su financijski kudikamo moćenije od nas.

Međutim, da smo ostali kompletni i na tu ekipu doveli jednog pravog centra, mogli smo se boriti za prvaka. Ali, mi smo svoj glavni cilj već ostvarili i sezonom možemo biti zadovoljni- zaključio je Bralić.

20. travanj 2024 07:12