StoryEditorOCM
Košarkadalmatinski derbi na Baldekinu

Šibenka osokoljena povijesnom pobjedom dočekuje susjede: ‘Želimo čuti huk naših navijača s tribine‘

Piše Krešimir Gulin
9. prosinca 2023. - 10:58

Šibenka je u prošlom kolu Favbet Premijer lige ispisala povijest. Osim što je zaustavila niz od devet uzastopnih pobjeda Cibone u ovoj sezoni, slavljem pod Tornjem momčad Damira Milačića je upisala prvu pobjedu nad Vukovima u Zagrebu u svojoj povijesti.

Podigla je ta pobjeda atmosferu na Baldekinu, uoči nedjeljnog (20 sati) dalmatinskog derbija sa Splitom. Nade Narančastih podgrijane su nedavnim porazom Žutih pod Tornjem.

No, ruku na srce, Šibenka i Split nisu igrali protiv iste Cibone. Narančasti su svladali momčad koja u domaćem prvenstvu igra sa samo pet seniora, dok jemomčad trenera Slavena Rimca izgubila od Vukova ojačanih Steinom, Mustapićem, Buljanom, Proletom...

Ipak, Šibenka s puno samopouzdanja nakon pobjede nad Cibonom, ide na noge Splitu:

- Moj mentalni sklop ne dozvoljava da se unaprijed potpiše predaja, ali je isto tako jasno da mi nismo favoriti protiv Splita, Zadra ili Cibone. Pomogla je pobjeda u Zagrebu, a uz malo sreće možemo tu utakmicu učiniti zanimljivijoj. Gledao sam Split u zadnje vrijeme i to je momčad koja sada izgleda baš ozbiljno, baš dobro- govori Milačić.

image

 Damir Milačić, trener Šibenke

Nikša Stipaničev/Cropix

Trener Šibenke želio bi da što više publike dođe na Baldekin podržati njegovu momčad:

- Zbilja mislim da su ovi igrači zaslužili veliku podršku i huk sa tribina i kada je tako onda se može igrati protiv svakoga.

Mi ne možemo biti protiv ABA ligaša favoriti, ali naglašavam, uz punu dvoranu, maksimalnu koncentraciju i borbeni duh svakako možemo utakmicu učiniti neizvjesnom, a kada je tako onda je svako pobjediv- veli Milačić.

Priča Šibenke ove sezone su svakako ozljede. Narančasti su listom ostajali bez važnih igrača (Paić, Pleadin, Topolović, Howard, Babić...). Neki od njih se lagano vraćaju u sastav, pa se i Šibenka kompletira, ali ne sasvim. U najjačem sastavu neće biti ni protiv Žutih.

Jedan od onih koji se vratio ‘iz ozljede‘ je i nadareni branič Petar Šarić:

- Split je jako dobra momčad koja igra rang više od nas i dolazi na Baldekin sigurno kao favorit. Međutim, mi ćemo pokušati ostati što više u igri i na kraju uzeti dva boda na domaćem terenu. Također, nadam se podršci s tribina da lakše dođemo do pobjede- zaključio je Šarić.

image

Petar Šarić

Nikša Stipaničev/Cropix

 

02. svibanj 2024 03:04