StoryEditorOCM
KošarkaDrugi ABA 2 ‘balon‘

Šibenka u NBA ritmu: Milačić očekuje da bi ekipi mogli pomoći Topolović i Howard

Piše Šibenski.hr
12. studenog 2023. - 10:14

Težak tjedan je pred košarkašima Šibenke. Nakon domaćeg prvenstva i pobjede nad Zabokom od ponedjeljka 13. studenog do subote 18. studenog očekuje ih ABA 2 liga tj. drugi balon kojem je ovog puta domaćin Zlatibor.

Nakon subote i zadnje utakmice momčad Damira Milačića odmah putuje natrag u Hrvatsku na ogled kod Dubrave u novom kolu Favbet Premijer lige. No, krenimo od početka. Protivnike u ABA 2 balonu ovog tjedna najavio nam je trener Milačić, piše Šibenka.hr

Prva utakmica igra se u ponedjeljak protiv Podgorice od 18:00 sati.

Damir Milačić, trener Šibenke: ‘Nakon jedne jako teške utakmice protiv Zaboka i bitne pobjede za nas imali smo slobodan dan gdje sam htio da se momčad malo opusti i da ne misli uopće o košarci jer ono što nam slijedi je pakleni ritam.

U nedjelju putujemo u Zlatibor gdje nas od ponedjeljka do subote čekaju tri utakmice. 

U ponedjeljak Podgorica, u četvrtak Široki Brijeg, a u subotu Spartak Subotica.

Međutim nakon te utakmice u subotu mi odmah sjedamo u autobus i sa Zlatibora putujemo za Zagreb da bi u nedjelju odigrali utakmicu s Dubravom. Tako da nas čeka jedan ritam koji nemaju čak ni Euroligaši. No, mi smo spremni za sve. Očekujem da bi se netko od centara pogotovo Topolović ili Myles mogli i vratiti kroz ovaj tjedan i dati nam malo pomoći u ovoj kraćoj rotaciji.

Mi se okrećemo svakom drugom protivniku i naš prvi protivnik je Podgorica. To je momčad koja je vrlo čvrsta, koja ima inspiracije za sam vrh ABA 2 lige. Ima jednu čvrstoću i iskustvo u svemu tome, međutim dosta je tu i mladosti tako da mogu mijenjati ritam igre i mogu se prilagoditi svakom protivniku.

Ono što je meni bitno je to da mi momčad vjeruje da može protiv svakoga igrati. Mi kada smo maksimalni ne trebamo se bojati nikoga.

Znamo da je u ovom trenutku Podgorica, s obzirom na okolnosti koje mi imamo i pehove sa povredama, favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe da napravimo što bolju pripremu i da što hrabrije uđemo u susret kako bi što duže bili u onoj neizvjesnosti, a kada je tako onda se svaki protivnik može pobijediti.’

Antonio Klarin, kapetan Šibenke: ‘Nakon kratkog odmora od pobjede nas Zabokom u ponedjeljak nas očekuje prva utakmica u sklopu drugog balona ABA 2 lige.  Igramo protiv ekipe Podgorice koja je jedna jako dobra ekipa. Mi idemo tamo igrati svoju igru te na kraju doći do pobjede.’, izjavio je Klarin za službenu klupsku mrežnu stranicu

02. svibanj 2024 09:47