StoryEditorOCM
Košarkaroko badžim

Šibenski košarkaš koji igra u najjačoj europskoj ligi raspirio maštu Funcuta: ‘Razmišljam slično kao Dario Šarić‘

Piše Ivo Mikuličin
25. prosinca 2023. - 19:11

Telefonski smo ćakulali s Rokom Badžimom, šibenskim košarkaškim reprezentativcem, koji brani boje španjolskog prvoligaša Obradoira CAB. Što se tiče gradskog sveca, Roko se i dalje, kao i u Šibeniku, moli svetom Jakovu. Njegov aktualni klub je iz Santiaga di Compostella, poznatog španjolskog katoličkog svetišta, do kojega zakleti kršćani znaju pješačiti i do 80 kilometra(op.p. taj put je svojedobno prošao i zagrebački Šibenčanin Aleksandar Petrović).

– Zadovoljan sam svojim statusom i nastupima u Španjolskoj. Na Pirinejskom poluotoku igra se zaista kvalitetna košarka. Na svoj način specifičan. Nerijetko treneri rotiraju svih 12 igrača, trebaš se nametnuti da odigraš dvadesetak minuta po susretu – javio nam se Roko točno na dan, kad je njegova momčad vodila megdan s velikim madridskim Realom. Roko je, dakako, gotovo svakodnevno u vezi s ocem Živkom, koji je kao kadet slavio naslov prvaka Europe. U generaciji Danilovića, Komazeca…

– Obradovala me informacija, koju mi je prenio otac, a koja govori da NBA-ovac najavljuje kako će svoju karijeru završiti kad-tad u matičnoj Šibenki. Ne krijem da sam i ja okupiran sličnom željom. Gdje bi Baldekinu bio kraj, kad bi mu se kad-tad vratilo barem polovica igrača, koji trenutačno brane boje drugih klubova – s neskrivenim emocijama, bolje reći nostalgijom oglasio se Roko.

25. lipanj 2024 05:00