StoryEditorOCM
Košarkaopet ‘pala‘ cibona

Start iz snova za legendu Šibenke: ‘ Igrali smo kao mušketiri, želimo ući u play off‘

Piše Krešimir Gulin
10. travnja 2024. - 14:30

Start iz snova imao je novi trener Šibenke Petar Maleš. Legenda kluba uzela je u ruke ‘vrući krumpir‘ nakon serije od osam poraza u prvenstvu Hrvatske i prekinula taj niz protiv Cibone na Baldekinu.

Dojma smo kako je Maleš i ranije zaslužio prigodu da uhvati kormilo Narančastih. Barem u trenutku kada je uprava raskinula suradnju s Damirom Milačićem ove zime.

Međutim, čelnici kluba s Baldekina mislili su drugačije. Dali su povjerenje treneru iz BiH Josip Pandži, s kojim su očito računali dugoročno. Ali, Pandža je ‘izgorio‘ vrlo brzo i opet je pozvan vojnik kluba Maleš da spašava stvar i pokuša odvesti Šibenku do play offa.

Prvi veliki korak je napravljen. Pobijeđena je Cibona, već drugi put ove sezone:

- Važna pobjeda, ako želimo zadržati tu borbu za playoff. Svaka pobjeda do kraja nam je bitna. želimo ući u playoff, mislim da imamo kvalitetu za to- kazao je Maleš nakon utakmice.

Za razliku od nekoliko proteklih susreta kada je Šibenka bila beskrvna, ovaj put je angažman igrača bio na nivou. Očito ih je Maleš opustio i ‘našpanao‘:

- Čestitao bih svojim igračima, dali su svoj maksimum u skraćenom rosteru gdje smo bili sa četiri domaća igrača i danas su igrali svi za jednog jedan za sve i s te strane sam zadovoljan. Znači da se može, ja vjerujem u njih i ovako moramo nastaviti. 

Naravno, uz podršku naših vjernih Funcuta kojima ovim putem čestitam rođendan. Došli su nas bodriti i puno je bilo lakše uz njih- zaključio je Maleš.

Do konca ‘regularnog‘ dijela sezone Šibenku čekaju još četiri utakmice. Prva je u subotu u 20 sati kod Alkara u Sinju kojeg vodi već spomenuti Milačić.

Borba za play off bit će jako zanimljiva.

29. travanj 2024 05:11