StoryEditorOCM
Košarkapobjeda u produžetku

Učenik nadigrao učitelja: Šibenka slavila u dramatičnoj utakmici i ostala u igri za play off

Piše Krešimir Gulin
13. travnja 2024. - 22:16

Šibenka slavi važnu pobjedu u dramatičnom dalmatinskom derbiju u Sinju. Narančasti su vodili većim dijelom utakmice, ali do pobjede su došli tek u produžetku.

Bila je to druga pobjeda u nizu Šibenčana s novim trenerom Petrom Maleš, kojim ostaju u igri za doiravanje.

Ispostavilo se da je učenik nadmudrio učitelja, budući je Maleš nadigrao svog donedavnog šefa Milačića kojemu je bio pomoćnik na Baldekinu.

Obje momčadi u dvoboj su ušle ‘izraubane‘ brojnim izostancima. Alkaru su falili Alok i Jukić, a nedavno su Sinjani raskinuli ugovor s Blatančićem.

Još teža situacija vladala je u rosteru Šibenke koja je u Sinju bila lišena usluga Lukića, Topolovića, Perkovića, Klarina

Šibenčani su šuterski bili vrlo raspoloženi na početku utakmice. Foreman, Skorić i Pleadin u prvoj četvrtini zabili su čak pet trica.

Međutim, prvo dvoznamenkasto vodstvo (35:25) gosti su stekli u drugoj dionici susreta nakon polaganja mladog Brajkovića i trice Paića. Zanimljivo, bili su to prvi poeni centra Šibenke u ovoj sezoni. Naime, Paić se polako vraća na parket nakon teške ozljede zbog koje je pauzirao gotovo godinu dana.

Dobru rolu upisao je i Crnogorac Starovlah, pa Narančasti odlaze na plus 13 (41:28). Ipak, prvo ime Šibenčana u prvom dijelu bio je Amerikanac Foreman koji je do odlaska na odmor upisao 15 koševa.

S druge strane, Sinjane je na životu držao odlični američki centar Gurley koji je zabio 16 poena u prvih 20 minuta igre.

Nakon izlaska iz svlačionice Šibenčani su upali u stvaralačku pauzu u napadu. Gotovo četiri minute Narančasti su ostali bez pogotka.

Iskoristili su to Sinjani i spustili se na minus tri (50:53). Međutim, vrlo brzo su se gosti vratili dobrim navikama iz prvog poluvremena i sa samo dvije dobre minute ponovno pobjegli na lijepih (64:54).

Velike probleme Šibenčanima je radio njihov bivši igrač Brocić, koji je bio nezaustavljiv u prodorima. Ali, Šibenka je znala kažnjavati nisku petorku Milačićeve momčadi te se u zadnjih 10 minuta ušlo s vodstvom gostiju (76:69).

Hvatao je Alkar cijelu utakmicu vodstvo Šibenčana i uhvatio ga sredinom četvrte četvrtine kada je Anderson pogodio ‘ludu‘ tricu od ploče za prednost Sinjana (82:81).

Prava drama odvijala se u završnici ‘regularnog‘ dijela susreta. Kod vodstva Šibenke (93:91) na liniju slobodnih bacanja stao je Starovlah. Prije tog trenutka, Narančasti su šutirali bez greške (15 od 15) slobodna bacanja, međutim Crnogorac je promašio oba.

S druge strane, Alkarov Anderson je dvaput točan za izjednačenje, Imala je Šibenka zadnji napad za pobjedu, ali opet je promašio Starovlah i otišlo se u produžetak.

U dodatnih pet minuta Šibenčani su imali više koncentraxcije i kvalitetnih rješenja. Vjerojatno ključni ternutak dogodio se kada je peti prekršaj napravio Alkarov Amerikanac Anderson, jer su nakon njegovog izlaska iz igre Sinjani ostali bez pravih rješenja u napadu.

Alkar- Šibenka 101:109 (20:27, 22:26, 27:23, 24:17, 8:16)

SINJ- GŠD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja 450. Suci: Alfred Jovović, Josip Mikulić, Jelena Tomić.

Alkar: Brocić (18), Anderson (28), Pavela, Nazor (2), Matulina (2), Boban (2), Marčinković (17), Gurley (30), Domazet, Tomašević, Tadić, Vučić (2).

Šibenka: Skorić (11), Klarin, Pleadin (17), Howard (4), Foreman (28), Babić (17), Starovlah (21), Škugor, Brajković (4), Paić (7).

25. travanj 2024 07:25