StoryEditorOCM
Košarkaprekid crnog niza

Uspjela šok terapija na Baldekinu! Šibenka pod vodstvom novog trenera ostvarila pobjedu protiv velikana

Piše Krešimir Gulin
9. travnja 2024. - 21:48

Uspjela je šok terapija na Baldekinu! Ili, košarkaši Šibenke pod vodstvom novog trenera Petra Maleša protiv Cibone su prekinuli crni niz od osam poraza u domaćem prvenstvu.

Tako su Narančasti već drugi put ove sezone skinuli skalp Vukovima i sasvim se vratili u igu za plasman u play off.

Bio je to dvoboj ‘ranjenika‘. Iz raznih razloga Šibenka je bila bez Paića, Topolovića i Perkovića, dok su Klarin i Škugor sjedili na klupi samo kako bi popunili zapisnik. Dakle, trener Maleš na raspolaganju je imao svega osam igrača.

image

 Petar Maleš, trener Šibenke

Niksa Stipanicev/Cropix

S druge strane, Cibona je u Šibenik doputovala bez Šibenčanina Radovčića, što znači da je u rosteru imala samo četiri seniora.

Posljedično, dosta minuta dobili su mladci Katanović, Ferderber i Pavković.

Na početku utakmice sjajan posao radio je Amerikanac Howard. Kako u napadačkom skoku, tako i u obrani. Odličan Amerikančev učinak u radnom dijelu košarke njegovi suigrači mogli su i bolje kapitalizirati od serije (9:0).

Inače, u prvom periodu odličan je bio i Babić, koji je ubacio 12 koševa.

image

Luka Babić je odigrao dobru utakmicu

Niksa Stipanicev/Cropix

U drugoj četvrtini obje momčadi bile su šuterski raspoložene. Šibenka je dosta skupljala reket oko Bundovića, što su Cibosi dobro iskoristili i zabili pet trica.

Vukovi su u jednom momenut otišli na (31:23), ali i Narančasti su imali ‘vruće‘ strijelce. Tri trice stavio je Skorić, dvije je dodao Foreman i na veliki odmor se ide s minimalnim vodstvom donaćina (46:44).

Šibenka nije mogla do veće rezultatske prednosti u trećoj četvrtini, budući da se razigrao najbolji čovjek Cibone Aranitović. Međutim, dobili su domaćini šahovskim riječnikom kazano figuru više jer je dominatni centar Bundović postao opterećen s četiri faula.

image

 Foreman je opet bio raspoložen protiv Cibone

Niksa Stipanicev/Cropix

Izlazak Bundovića s parketa fantastično su iskoristili domaćini. Opet je protiv Cibone bio nadahnut Foreman koji je ‘razbio‘ Vukove u prvom dijelu sezone u Draženovom domu. Amerikanac je vezao tri trice od kojih jednu sa svoje polovice terena. Ruku mu je dao i mladi Brajković, pa Narančasti u zadnju četvrtinu ulaze s lijepih plus 12 (74:62).

Uvidio je trener Cibone Repeša da je vrag odnio šalu i vratio Bundovića u igru. No, Šibenka je igra baš zrelo, napadala prodorima baš Bundovića i čuvala veliko vodstvo.

Zanimljivo, isključujuća peta osbona Bundoviću bila je tehnička zbog opetovanih prigovora sucima. Dogodilo se to pet minuta prije kraja, a kada je u idućem napadu Lukić pogodio tricu za (87:72) slavlje na Baldekinu već je moglo početi.

image

Funcuti su imali razloga za slavlje

Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenka- Cibona 96:79 (19:15, 27:29, 28:18, 22:17)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Gledatelja 600. Suci: Denis Hadžić, Gordan Terlević, Frane Mjeda.

Šibenka: Skorić (18), Lukić (17), Klarin, Pleadin (9), Howard (2), Foreman (18), Babić (19), Starovlah (9), Škugor, Brajković (4).

Cibona: Perasović (11), Majcunić (16), Pavković (3), Aranitović (15), Ferderber (6), Bandov, Krizmanić, Katanović (12), Kujundžić, Bundović (16),

28. travanj 2024 22:26