StoryEditorOCM
KošarkaVELIKI PRIJATELJI

Vranković o Draženu: ‘Ljeti je bio u Šibeniku, kupali smo se na Jadriji, u Vodicama i gledali gdje ima košarkaški teren‘

Piše Boris Orešić/JL
16. listopada 2024. - 20:58
‘Ljeti je bio u Šibeniku, kupali smo smo na Jadriji, u Vodicama i gledali gdje ima košarkaški teren‘Damir Skomrlj/Cropix

"Sjetim se Dražena svaki dan. Uvijek me nešto podsjeti na njega. Svakodnevno mi je u mislima", priznaje u Briefingu Stojko Vranković, najbolji prijatelj i suigrač Dražena Petrovića koji bi za koji dan, 22. listopada, proslavio 60. rođendan.

Otkriva da su se njih dvojica prvi put vidjeli na utakmici kadetskog prvenstva Hrvatske u Zadru. Petrović je igrao za Šibenku, a točno 9 mjeseci stariji Vranković za Zadar.

"Za pravo smo se upoznali 1980. na pripremama za kadetsko prvenstvo Europe koje su trajale 64 dana. Bili smo cimeri u sobi. On je iz Šibenika, a ja iz Drniša. Sličan mentalitet. Slično smo razmišljali i jako brzo kliknuli. Kada sam god bio u Zagrebu, bio sam u gost u njegovom stanu gdje su većinom bili i Draženova mama Biserka i otac Jole. Zvali smo ga Pećo, u Americi su ga zvali Petro, Talijani Amadeus, najmanje Dražen... Bio je vrhunski radnik i profesionalac. Jako je volio trenirati. Kod Dražena se znalo kada se navečer ide doma jer ga je ujutro čekao trening. Ljeti je bio u Šibeniku, kupali smo smo na Jadriji i u Vodicama, ali smo uvijek gledali da plaža ima košarkaški teren. Moralo je sve biti vezano uz košarku. Kada bi se našli u Zagrebu, otišli bi do Kavkaza pa do Saloona. Ali Dražen je živio kao Spartanac. Nikada nije pio alkohol. A mi ostali smo znali popiti, ne mogu reći da nismo", govori Vranković pa nam odgovara na pitanje je li istina da je Dražen bio veliki zavodnik kojeg su žene obožavale, a i on njih.

"Je, istina je. Ali ne bih o detaljima", kaže Vranković.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

16. listopad 2024 21:03