StoryEditorOCM
Mali nogometVrijedna pobjeda Šibenčana

Crnica dodatno zakuhala borbu za drugo mjesto. Bilić zabio s gola na gol

Piše Krešimir Gulin
21. ožujka 2021. - 13:24

Crnica- Novo Vrijeme Apfel 3:1 (1:0)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Saša Tomić i Mislav Džeko. Strijelci:  1:0 Šamija (14.), 2:0 Vuković (29.), 2:1 Paulinho (30.), 3:1 Bilić (40.). Najbolji igrač: Franko Bilić (Crnica).

Crnica: Bilić, Jelovčić, Ćaleta-Car, Škugor, Subotić, Burčul, Matijević, Stojković, Vuković, Žilić, Šamija, Perić, Radić, Kuač.

Novo Vrijeme Apfel: Bašković, Jović, Paulinho, Brkić, Jelavić, Osredkar, Sokol, Bajrušović, Lasić, Dos Santos, Horvath, Herceg.

U dalmatinskom derbiju Šibenčani su svladali Makarane na Baldekinu i opasno 'zakuhali' borbu za drugu poziciju uoči doigravanja. Naime, Crnica je ovom pobjedom stigla na bod zaostatka za Novim Vremenom, a za vrat im puše zagrebački Dinamo koji ima samo dva punta manje od ekipe trenera Mladena Perice.

Prva polovica prvog poluvremena protekla je bez većih uzbuđenja, u vrlo čvrstoj utakmici.Konačno, u 14. minuti Crnica dolazi do prednosti. Makarani su izgubili loptu duboko u svojoj polovici, a to kažnjava Šamija i zabija za vodstvo domaćina. Gosti su u 18. minuti tražili kazneni udarac, ali suci su procijenili da nije bilo prekršaja nad Paulinhom.

Trener gostiju Teo Strunje u nastavku je na vrata poslao Hercega umjesto Baškovića. No, ni novi vratar Makarana nije uspio zaustaviti domaćeg kapetana Vukovića koji je u 29. minuti povećao prednost Crnice na asistenciju Perića.

Međutim, samo minutu kasnije Novo Vrijeme se vraća u utakmicu, kada je Paulinho efektno zabio od grede. Makarani su imali mogućnost i poravnati, budući da je Crnica od 32. minute bila u bonusu s pet akumuliranih prekršaja.

Pokušali su gosti u završnici i s Rodrigom u ulozi golmana- igrača doći do izjednačenja, no domaćini su se vrlo organizirano branili. Dapače, sedam sekundi prije kraja zapečatili su pobjedu još jednim zgoditkom. Strijelac je bio golman Bilić, koji je nakon jedne obrane poslao loptu u nebranjeni gol Makarana.

18. travanj 2024 08:55