StoryEditorOCM
Mali nogometDAR IZ SNOVA

Crnica kreće u doigravanje s Vrgorčanima; Šibenčani najavljuju: Vuki spremamo vjenčani poklon

Piše Josip Čaleta Car
4. svibnja 2018. - 10:40

Kao što se i očekivalo, malonogometaši šibenske Crnice bez problema su svladali posljednje plasirani Potpičan i tako u svojoj debitantskoj sezoni među elitom izborili doigravanje. Crnica je u sezonu ušla upravo s tim ciljem, i ono što posebno veseli cjelokupnu upravu, u potpunosti ga ostvarila.

- Sve ovo što se događa nije slučajno. Puno truda uloženo je u ovu momčad, koja je tijekom sezone doživjela i određene promjene, no cilj je ostao isti. Uz to uspijevamo afirmirati i naše mlade igrače, koji dobivaju sve veću minutažu. Bez obzira na sve to mi idemo pokušati izboriti dvije pobjede protiv Vrgorca i tako učiniti korak više - zadovoljno je istaknuo Antonijo Svirčić, predsjednik šibenskog prvoligaša.



Upravo tako Crnica i izgleda, momčad sastavljena prvenstveno od kvalitetnih mladića uz dobar rad, prvotno Robertina Jelovčića, a onda i iskusnog Mladena Perice Štrle, dohvatila je doigravanje, gdje ih na putu do polufinala čeka odlična momčad Vrgorca. Ako uzmemo u obzir da su Split Tommy i futsal Dinamo svijet za sebe, kao najozbiljniji kandidat u borbi za naslov priključuje im se makarsko Novo vrijeme, dok su Vrgorac, Square i Crnica momčadi budućnosti. Vrgorac je u posljednjem međusobnom ogledu s Crnicom slavio na Baldekinu 4:2, no bila je to možda i najlošija utakmica Šibenčana na svom parketu, stoga s razlogom Mladen Perica vidi šansu Crnice u ovom ogledu.

- Ja se nikada nikomu ne predajem, Bože sačuvaj. Vjerujem u ove momke i znam da imamo svoju šansu u ogledu sa Vrgorcem. Mi moramo čvrstom obranom i odlučnim pristupom u borbi za svaku loptu doći u situaciju da slavimo u ovoj prvoj utakmici, jer ako dođe do treće bit će iznimno teško - ističe Štrla.

Svi kojima je Crnica na srcu sa sjetom se prisjećaju Marinka Šamije, čija su igra jedan na jedan i osjećaj za pogodak bili presudni u nizu utakmica, ali koga nema bez njega se mora. Vrgorac je momčad koja ima kvalitetu, u njihovim redovima je i prvi strijelac regularnog dijela Duško Martinac, no ono što krasi igru Vrgorčana je borbenost i duga klupa, koja im omogućuje konstantan pritisak tijekom svih 40 minuta.

Što se Crnice tiče, ako se izuzme dugotrajni izostanak Josipa Vukičevića, svi ostali su spremni, doduše male probleme s ozljedom ima kapetan Ante Mijat, no on će stisnuti zube i dati sve od sebe da se u ovom susretu dođe do pozitivnog rezultata. Valja istaknuti da u doigravanju nema neriješenih rezultata, tako da će se u slučaju neodlučenog ishoda pucati sedmerci. Vrgorac i Crnica svoj prvi susret četvrtzavršnice prvenstva Hrvatske igraju u petak u vrgoračkom domu sportova s početkom u 20 sati.



Crnica je svoj posljednji susret regularnog dijela odigrala tri dana prije ostalih momčadi, unatoč činjenici da se posljednje kolo igra u istom terminu, a "krivac" za to je Dragan Vuković Vuka, koji je upravo taj petak rezervirao za ugovor života. Naime dvadeset devetogodišnji napadač Crnice je ispratio Potpičan s dva pogotka u drugu ligu, da bi u petak praćen svojim suigračima u crkvi Gospe van Grada u Šibeniku zajedno s izabranicom svoga srca Majom Majzelj uplovio u bračnu luku. Bilo je to veliko svadbeno veselje koje se nastavilo do dugo u noć, a suigrači su Vuki obećali za dar pobjedu u Vrgorcu, naravno uz njegovo sudjelovanje.

20. travanj 2024 02:16