StoryEditorOCM
Mali nogometFutsal poslastica

Crnica opet bez sreće - Novo vrijeme preokretom stiglo do boda (FOTO)

Piše Šibenski.hr
25. studenog 2017. - 12:19

U sjajnom malonogometnom ambijentu koji je ponudio šibenski Baldekin, MNK Crnica i MNK Novo vrijeme iz Makarske odigrali su pravi dalmatinski derbi. Na koncu, završilo je bez pobjednika (4:4). U najavi utakmice bilo je jasno da su gosti favoriti, da su u sjajnoj formi, ali Crnica se nije mirila s činjenicom da nekom prizna da je bolji u šibenskoj dvorani.

Izuzetno motivirano ušao je domaćin u dvoboj, a samo na taj način mogli su anulirati kvalitetu trenutno drugoplasiranog sastava Prve hrvatske malonogometne lige. U 8.minuti prvu pravu priliku za Makarane realizirao je Ivor Šuljić. Bio je to sjajna kombinacija iz kornera. U 10. minuti opet Šamija ne uspijeva pogotkom okončati akciju koju je započeo Škugor. Bili su to trenuci bolje igre Crnice. U 11. minuti Perić ide sam na Baškovića od centra, ali Bašković odbija u korner vrlo spretno. U 15. minuti odlična prigoda Žumberca s nekoliko metara iskora, ali Baškovićev refleks je čudestan. U 18.minuti Josip Radić poravnava rezultat "bombom" s 12 metara. 

U 19.minuti Perić ide opet sam iskosa s centra na Baškovića koji opet sjajno brani. U 20. minuti neefikasna Crnica biva kažnjena. Osredkar pogađa nakon mini kombinacije iz kornera. S rezultatom 1:2 se otišlo na poluvrijeme.

U drugom poluvremenu uporni Radić oduzima jednu loptu na centru, produžuje do Perišića, koji majstorski proigrava Šamiju na stativi za 2:2. U 24.minuti Ivan Škugor fenomenalno poentira za 3:2 i "ludilo" u dvorani. Ako je za 3:2 bilo ludilo onda je Šamija napravio delirij pogodivši rašlje Baškovića za 4:2 vodstvo domaćina.

Crnica je bila u ekstazi, Makarani na koljenima. Gostujući trener Strunje s vrata miče Baškovića koji je najmanje kriv za sve, možda više psihološki, a na vrata stavlja Hercega. U 28. minuti Perić oduzima jednu loptu, daje ju za Pavića kojega ruši Osredkar za žuti karton. U 29. minuti Mišković sjajno branu šansu Dudua kad je zaspala obrana Crnice.

U 34.minuti Šamija ima odvesti Crnicu na 5:2, ali spetljao se i onda Mišković u dva navrata spašava Crnicu. Šest minuta prije kraja Makarani su krenuli na sve ili ništa s igračem vratarom, ali Crnica je to odmah mogla kazniti da je Škugor bio precizniji u 36.minuti.

Makarani su napadali, a Crnica je davala zadnje atome snage da ne primi treći gol. Tri minute do kraja Mišković sjajno brani Bajrušoviću, a potom i Duduu. Ipak dvije minute do kraja Andrijašević smanjuje na 4:3. Minutu i pol do kraja Pavić pravi prekršaj za žuti karton.  Točno 59 sekundi  do kraja Osredkar zabija za 4:4.

Do kraja utakmice Novo vrijeme je nastavilo istu igru i pokušalo doći do pobjede, ali nije išlo.  S obzirom na sve na ovoj utakmici možemo reći da je Crnica zaslužila pobjedu, ali očito sreća nije jak adut šibenskoj momčadi u prvoj prvoligaškoj sezoni, jer da je sreće bilo danas bi momčad Robertina Jelovčića umjesto 9 na svom saldu imala minimalno 15 bodova. 

U idućem kolu, Crnica gostuje u Dubrovniku protiv Squarea.

MNK CRNICA - MNK NOVO VRIJEME - 4:4 (1:2)

Šibenik- Sportska dvorana Baldekin. Gledatelja: 500. Strijelci: 0:1 Šuljić 8', 1:1 Radić 18', 1:2 Osredkar 20', 2:2 Šamija 22', 3:2 Škugor 24', 4:2 Šamija 24', 4:3 Andrijašević 38' 4:4 Osredkar 40'

MNK CRNICA: Mišković, Radaj, Marčić, Jurin, Žumberac, Škugor, Pavić, Mijat (kapetan), Vuković, Perišić, Ljubić, Šamija, Perić, Radić. Trener: Robertino Jelovičić; Pomoćni trener: Andrija Bakula

MNK NOVO VRIJEME: Bašković, Osredkar, Bajrušović, Farias de Souza Dudu, Andrijašević, Perković, Herceg, Sokol, Kazazić, Vuković, Musinov, Šuljić, Nižetić, Domić. Trener: Teo Strunje; Predstavnik kluba: Borislav Vuko

26. travanj 2024 00:24