StoryEditorOCM
Mali nogometzapočinje i futsal

Desetkovana Crnica s novim trenerom sutra dočekuje Square s porukom: "Nećemo se predati!"

Piše Josip Ćaleta Car
13. siječnja 2024. - 20:14
Saša Subotić: Oni koji budu igrali, morat će dati sve od sebeNikša Stipaničev/Hanza MediaNiksa Stipanicev/Hanza Media

Nakon zimske stanke prvenstvo nastavljaju i malonogometaši. Šibenska Crnica u nastavak ulazi s devete pozicije, i kako stvari stoje, očekuje ih teška borba za izbjegavanje pretposljednjeg mjesta koje bi ih odvelo u dodatne kvalifikacije za goli prvoligaški život.

Tijekom pauze došlo je i do smjene na klupi gdje je Mladena Pericu Štrlu zamijenio njegov učenik Saša Subotić, dojučerašnji trener Vrgorca. Subotić je odmah odradio par treninga, te je upravi dao jasno do znanja da su za nastavak nužna pojačanja. U kontekstu toga traži se rješenje na nekoliko pozicija.

– Iskreno jako je teško na hrvatskom tržištu pronaći pojačanje u zimskoj pauzi, jer većina klubova ne želi pustiti svoje igrače, s obzirom da je pauza relativno kratka, stoga smo prisiljeni okrenuti se igračima iz inozemstva, tako da smo u pregovorima s nekolicinom, no zbog pravila da mogu nastupati samo dvojica izvan Europske unije, izbor nam je sužen.

Vjerujem da ćemo vrlo brzo riješiti taj problem i u nastavak ući s rješenjima za te deficitarne pozicije – kazao nam je Antonio Svirčić, predsjednik kluba. Dok uprava traži pojačanja, Saša Subotić priprema momčad za ogled sa Squareom.

– Radimo dobro, no imamo problema s rosterom. Oni koji budu nastupili morat će dati sve od sebe da izvučemo pozitivan rezultat. Naravno da krajem oka pratimo što radi Uprava, jer su nam pojačanja nužna, pogotovo na poziciji zadnjeg igrača, gdje u susretu s Dubrovčanima nećemo moći računati na Niku Škugora zbog tri žuta kartona. Kada tome dodamo i izostanak Nikole Pavića zbog crvenog kartona protiv Torcide, onda je jasno da smo u problemu, no moramo biti pravi i to nadoknaditi – jasan je Saša Subotić.

Iako su bez dva standardna člana, momci s kraja grada će učiniti sve da pobjedom otvore drugi dio prvenstva, a do nastavka vjerojatno će na Baldekin sletjeti i neka pojačanja. Crnica i Square svoj susret na Baldekinu igraju u nedjelju s početkom u 19 sati.

Jole Radić novi Funcut

Nakon sedam sezona u dresu Crnice i prekida suradnje Josip Radić i dalje ostaje na Baldekinu, no u narančastom dresu. Ovaj iskusni dvadesetšestogodišnjak dogovorio je suradnju sa Šibenikom 1983, što ne čudi s obzirom na njegovu kvalitetu, koju zasigurno poznaje i trener Teo Strunje, koji je s njim surađivao još od Kijeva. Jole će prema dogovoru s upravom u "narančastom" ostati do kraja sezone, a o daljnjoj suradnji razgovarat će se nakon završetka. Šibenčani su krenuli s pripremama u sklopu kojih su odigrali i humanitarni turnir u Sisku, gdje su porazom od Dinama u finalu osvojili drugo mjesto. Jedinstvena druga liga nastavlja se 19. siječnja, a Šibenik u prvom kolu na Baldekinu dočekuje Brod 035.

27. travanj 2024 14:56