StoryEditorOCM
Mali nogomets nogometnog dijela Baldekina

Funcuti kompletirali sastav: cilj im je jasan, povratak u elitni razred

Piše Josip Čaleta Car
20. kolovoza 2023. - 18:50

 

 

 

 

 

 

 

Unatoč velikim vrućinama, na futsalskom dijelu Baldekina vrlo je živo.

Evidentno je kako Teo Strunje slaže momčad koja bi trebala biti spoj mladosti i iskustva. Nakon prošle sezone koja je ulaskom u finale kupa polučila najveći rezultat, uslijedilo je razočaranje u završnici prvenstva, kada se nije uspjelo izboriti plasman u kvalifikacije za povratak u elitu.

Poslije sabiranja rezultata vrlo brzo uprava je krenula u slaganje momčadi za jedinstvenu drugu ligu i novi napad na prvo mjesto, jer elitni razred hrvatskog futsala je mjesto kojem MNK Šibenik 1983 sa svojim ambicijama pripada. Nakon završetka došlo je i do odlaska pojedinih igrača.

Duje Bajrušović zahvalio se upravi narančastih i objesio patike o klin te preuzeo klupu Novog Vremena iz Makarske, pa će tako sjajnu nogometnu karijeru pokušati nastaviti kao trener. Vinko Jurković, kapetan Funcuta, oprostio se od ozbiljnog futsala zbog obveza koje ne može uskladiti s treninzima, tako je dobri duh momčadi na određeni način završio ozbiljnu karijeru.

Šućur za golove

Narančasti dres plavim je zamijenio Mihovil Prgomet, koji je pristupio aktualnom prvaku Futsal Dinamu. Rubriku odlazaka zatvorit ćemo i s Nikolom Badrovom, igračem sjajnih kvaliteta, ali poznatom kao ptica selica. Tu bi nekako stali, jer sva ta renomirana imena zamijenili su igrači koji su u prošloj sezoni svojim igrama skrenuli pozornost na sebe.

Kako je Prgomet krenuo put Zagreba, u suprotnom smjeru stigao je Zvonimir Šućur, prvi strijelac Šibenčana u proteklim sezonama. I ove godine Zvonimir Šućur je u dresu Dinama postigao 18 pogodaka, tako da će ovaj topnik zasigurno donijeti dodatnu kvalitetu momčadi.

Dominik Nadoveza i Josip Ćoran iza sebe imaju sjajnu sezonu u Murteru. Dominik Nadoveza je prvi strijelac s 19 postignutih pogodaka i sigurno će donijeti dodatnu kvalitetu narančastima, dok je Josip Ćoran povratnik u redove Šibenika, koji će narančasti dres ponovno nositi nakon pune četiri godine.

Pojačanje na koje svakako treba obratiti pozornost jest devetnaestogodišnji Bartul Ora, igrač koji unatoč svojoj mladosti ima prvoligaško iskustvo, nastupajući za Novo Vrijeme i AFCU.

Ovakav roster ima kvalitetu za borbu za sam vrh, gdje ove godine po ambicijama i želji za ulazak u elitni razred odskače Rijeka, no Šibenik 1983 je momčad koja se nikada neće predati u borbi za svoj cilj, a on je jasan - elite liga.

Narančasti krajem kolovoza kreću s pripremama, a u prvom kolu nove, jedinstvene lige čeka ih gostovanje kod Broda 035.

27. travanj 2024 14:36