StoryEditorOCM

Majstori remija iskazali se i u Dubrovniku: Crnica vrijednim bodom zaključila jesenski dio prvenstva

Piše mnk.crnica
15. prosinca 2018. - 10:55

U super uzbudljivoj utakmici Crnica je zasluženo osvojila veliki bod u Dubrovniku zaslugom cijele momčadi i trenera, a na krilima sjajnog realizatora Josipa Vukičevića. od samog početka Crnica je bila konkretnija momčad na terenu, vrlo dobro je gradila svoje napade i stvarala izrazite prilike, dok je Square u nekoliko navrata prijetio većinom iz polukontre.

Rekli bismo da je Crnica domaćinu ostavljala toliko malo prostora tako da prvo poluvrijeme možemo okarakterizirati kao jedno od najzrelije odigranih u sezoni  sa vrlo dobrim Miškovićem na vratima. Kruna dobre igre stigla je 17. minuti kada jednu lijepu akciju u pogodak pretvara Josip Vukičević za vodstvo Crnice.

Ipak, minutu i pol do kraja poluvremena Dos Santos Pele svojom ubojitom ljevicom pogađa snažno za poravnanje. Četrdesetak sekundi do kraja poluvremena Haron Džanković jednu grešku Šamije kažnjava i poentira za vodstvo domaćih 2:1. Mogli su domaći otići i na 3:1 zadnjih desetak sekundi, ali nisu bili precizni. U zadnje dvije minute domaćin je kaznio sve ono dobro što je Crnica stvorila u prvom poluvremenu, a nije pospremila u mrežu Squarea. 

Na početku drugog poluvremena Square je opasno pritisnuo, a Crnica se grčevito branila. Čim se momčad Crnice konsolidirala Vukičević maestralno zabija za 2:2.

Dvije minute nakon Dos Santos spašava jednu izgubljenu loptu, ubacuje za Đuraša koji zabija za drugo vodstvo domaćina na utakmici 3:2.

U 31. minuti Perića u soloprodoru ruši Džanković i zarađuje izravni crveni karton. S igračem više Crnica je imala nekoliko prilika i stativu, ali nije uspjela poravnati rezultat. Tonći Ljubić pogodio je stativu i prava je šteta što nije zabio.

Zadnje tri minute Crnica je pokušala s Nikom Škugorom u ulozi igrač vratar i odmah poravnava preko Josipa Vukičevića koji je u ovom dvoboju zabio hat-trick. Square je do kraja pokušao s igračem vratarom doći do pobjede, ali Crnica je obranila veliki bod.

Igračima Crnice slijedi kratki odmor, jer već 18. siječnja na Baldekin im stiže jesenski prvak Mnk Novo Vrijeme.

MNK SQUARE - MNK CRNICA - 3:3 (2:1)

MNK SQUARE: Primić, Turuk, Dos Santos, Džanković, Rezo, Kuraja, Zarač, Darrer, Konsuo, Nebergoj, Gašpar, Cvjetković (kap.), Đuraš; trener: Antun Bačić.

MNK CRNICA: Mišković, Radaj, Marčić, Vukičević, N.Škugor, Subotić, Protega, Vuković (kap.), Ljubić, Perić, Šamija; trener: Mladen Perica Štrla.

Strijelci: 0:1 Vukičević 17', 1:1 Dos Santos 19, 2:1 Džanković 19', 2:2 Vukičević 25', 3:2 Đuraš 27', 3:3 Vukičević 38'

27. travanj 2024 11:26