StoryEditorOCM
Mali nogometMali nogomet

Momčad Pokrovnika uzela naslov na jakom turniru u Pakovom selu

Piše Šibenski.hr
8. srpnja 2018. - 14:12

Završeno je jos jedno, 12. izdanje, već kultnog malonogometnog turnira "Hrvatski vitez Niko Cigić" u Pakovu Selu. I ove godine je sve proteklo u fer i korektnom ozračju.

Dobili smo neka nova imena na vrhu. Po prvi puta titula prvaka pripala je MNK Pokrovnik. Prvaci su svoj mladi roster popunili s par domaćih igrača i par pojačanja sa strane što se pokazalo kao dobitna kombinacija s obzirom da na prethodnim izdanjima nije bilo nekih većih uspjeha.

Već na prvoj prepreci pokazali su da se ozbiljno moze računati na njih kada su nakon jako neizvjesnog susreta izbacili MNK Ustanik iz daljnjeg natjecanja. Potom su pobijedili mladu i poletnu momčad Crnice, a u polufinalu čvrste i nezgodne Konjevrate.

Finale je donijelo susret s Umljanovićima, koji su suvereno stigli do polufinala gdje su ih čekali Heroji 2007 Vodice. Nadamo se da se nitko neće ljutiti, ali možemo reći kako je ta polufinalna utakmica bila ljepotica turnira. Prekaljeni malonogometaši s jedne i druge strane pružili su publici zaista lijepu i uzbudljivu predstavu.

Nakon vodstva Umljanovića od 2:0, Heroji uspijevaju u doslovno zadnjoj sekundi izjednačiti. Nakon sto su polufinale prošli na penale, Umljanovići u finale ulaze u statusu favorita. Međutim, čini nam se kako su zbog brojnih promjena u sastavu u odnosu na prethodnu utakmicu malo izgubili korak i tako se nisu uspjeli othrvati mladim snagama u pokrovnickom dresu.

Osim utakmica na pakovačkom igralištu, preko video projekcije pratila su se i zbivanja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
Završna večer zaključena je prigodnim domjenkom i druženjem do kasno u noć.

Organizatori se nadaju kako su sve ekipe i posjetitelji zadovoljni, također im se svima skupa zahvaljuju i već se pripremaju za 13. izdanje u ljeto 2019. godine.

Prvaci: P O K R O V N I K
2. mjesto - Umljanovići
3. mjesto - Heroji 2007 Vodice
4. mjesto i fair play - Konjevrate

Najbolji strijelac: Jure Copić (MNK Pokrovnik)

Najbolji igrac: Stipe Menđusic (MNK Pokrovnik)

Najbolji vratar: Mario Milic (Umljanovici)

Sastav pobjednika:
1. Ante Tarle
2. Denis Burazer
3. Mario Shihabi
4. Bruno Španja
6. Antonio Aleksić
7. Josip Kunčić
8. Ante Štrkalj
9. Karlo Bikić
10. Jure Copić
11. Stipe Menđušić
14. Amir Shihabi
Voditelj: Ante Štrkalj

14. travanj 2024 21:13