StoryEditorOCM
Mali nogometpromjena na klupi šibenčana

Odlazi najdugovječniji trener u Hrvatskoj, nasljeđuje ga legenda kluba

Piše K.G.
19. prosinca 2023. - 13:31

Mladen Perica Štrla više nije trener šibenskog prvoligaša Crnice. Umjesto njega, na klupu Crničana stiže Saša Subotić, koji je do sada vodio Vrograc:

- Na prijedlog trenera Mladena Perice te nakon nekoliko dana međusobnih razgovora, došlo je do zajedničkog zaključka da se dovede novi trener, koji bi unio svježu energiju u momčad.

Izbor je bio samo jedan, a to je naš bivši igrač Saša Subotić, koji je zadnju sezonu i pol uspješno, kao trener, vodio Vrgorac. Subotić je legenda Crnice, tu je okončao svoju igračku karijeru, a u četiri sezone u bijelom dresu ostavio je dubok pečat, kao uvertiru u ovaj novi put koji kojim je danas krenuo- kazali su iz MNK Crnice.

Inače, Perica je najdugovječniji trener u Hrvatskoj, budući da odlazi s klupe Šibenčana nakon sedam sezona u kontinuitetu. - - Sigurno on nije najviše kriv za sedam bodova osvojenih u devet utakmica, ali na žalost promjena je bila neminovna, jer ekipi treba nova energija.

Mladen Perica sigurno je umoran od futsala i od problema koje je imao u svlačionici u ovoj sezoni. Nakon što se malo odmori klub s njim planira neku drugu vrstu suradnje, jer to je čovjek koji u klubu nije bio običan trener. U sedam sezona postao je legenda, zavolio klub, a sukladno svom habitusu bio je uvijek gospodin, koji može birati što će u budućnosti raditi u klubu. Ne za godinu ili dvije, nego odmah- poručili su iz šibenskog kluba.

image

Saša Subotić, preuzeo klupu Crnice

Nikša Stipaničev/Cropix

Zanimljivo je da baš Subotić nasljeđuje Štrlu, koji je davno imao plan mu se Subotić nakon završetka karijere priključi kao pomoći trener pa jednog dana preuzme ulogu glavnog.

- Sportski put je htio da se to dogodi zaobilaznim putem, ali evo dogodilo se i Subotić dolazi u okruženje o kojem zna sve. U svlačionici Crnice ne može ga iznenaditi ništa jer do jučer je disao s tim igračima.

U prvom redu želimo mu sreću, jer bez nje ništa nema smisla, u drugom redu želimo da bude pametan te treće što mu želimo je da bude svoj, onakav kakav je i da vjeruje svom trenerskom instiktu i talentu kojeg nedvojbeno posjeduje- zaključili su u Crnici.

26. travanj 2024 23:49