StoryEditorOCM
Mali nogometCRNICA VEĆ SLAŽE MOMČAD

Pavić se vratio u dres, čeka se na njegovog glavnog suradnika na igralištu: Perišiću, vrime je za odluku!

Piše Josip Čaleta Car
10. srpnja 2023. - 15:55
Stjepan Perišić (lijevo) može još puno dati u elitnom razredu hrvatskog futsalaTom Dubravec/Hanza MediaTom Dubravec/Hanza Media

Nekako početkom ljeta krenu i popularni malonogometni turniri, na kojima često možemo sresti i eminentna imena hrvatskog futsala. Paralelno sa njihovim nastupima kojima žele zadržati ritam treninga, u srcu ljetne sezone čelnici klubova slažu kockice za novu sezonu. Neki doduše još uvijek miruju, dok drugi poput Pule Stanoinvest uvelike slažu momčad za napad na titulu u sezoni koja dolazi.

Osredkar u Bubamari

Puljani su nakon završetka prvenstva otpustili čak pet igrača, a sa njima je otišao i trener Mulahmetović. Već početkom ljeta roster je gotovo složen. Novi trener je Španjolac Alvaro Martinez Castillo, a tu su i dva nova Brazilca Vitor Renoldi i Roberto Gozi Junior, te reprezentativac Paragvaja Felipe Echeverria, koji je stigao iz slovenskog Dobovca.

Od odlazaka svakako treba spomenuti Igora Osredkara, slovenskog reprezentativca koji napušta i hrvatski futsal, naime sljedeće sezone on će nositi dres BiH ligaša Bubamare iz Cazina. Puljani ovakvim pristupom najavljuju borbu za naslov prvaka.

Što se u međuvremenu događa u šibenskoj Crnici? Bez prevelikih najava u klub se vratio Nikola Pavić, igrač koji je već nosio šibenski dres, a u međuvremenu u posljednje četiri sezone je ispisao zlatnim slovima povijest Olmissuma. Naravno kada čujete da se vratio Pavić, odmah se nameće pitanje, što je sa Stjepanom Perišićem, s obzirom da je ovaj dvojac gotovo vezan pupčanom vrpcom.

- Perišić je također napustio Olmissum, no još uvijek važe što će i kako dalje. Mi smo sa njim u kontaktu i nadamo se da će odlučiti odigrati još koju sezonu na visokoj razini i pristupiti nama, jer vidjeli ste koliko njih dvojica u tandemu mogu - poručuju nam iz kluba uz napomenu da su obavili razgovore sa domaćim dvojcem Žilićem i Copićem, koji su bili najbolji igrači kluba u protekloj sezoni. Dogovoren je i produžetak suradnje sa vratarom Žarkom Luketinom, tako da bi momčad u novoj sezoni mogla odisati iskustvom i kvalitetom. Do početka priprema ostaje više od četrdeset dana, tako da ne bi trebalo čuditi ako još koje ime sleti na Baldekin.

Što se tiče odlazaka, ta rubrika je još prazna, iako u klubu razmišljaju da se zahvale dvojcu koji ne može fizički parirati zahtjevima modernog futsala. Crnica će sigurno i ove godine imati visoke ciljeve, a za to će im biti potrebno mnogo znoja i rada.

Aktualni prvak Dinamo još uvijek šuti, ali će sigurno posegnuti za pokojim pojačanjem, s obzirom da ih očekuje nastup u Ligi prvaka, a Zagrepčani su se kandidirali i za domaćinstvo svoje skupine. Povratnik u prvu ligu Uspinjača Gimka, dovela je prvog strijelca drugoligaša Novog Marofa, i vratila Franju Matkovića kojeg pamtimo iz narančastog dresa Šibenika, a stigao je i Marko Vuković. Omišani bilježe za sada samo odlaske. Klub su uz spomenute Perišića i Pavića napustili i oba Brazilca, tako da će biti zanimljivo vidjeti koju taktiku će primijeniti čelnici kluba sa ušća Cetine.

Razočarani Gospari

Uz Puljane najprometnije je među Gosparima, koji su doživjeli još jedno veliko razočaranje. Velike ambicije u prošloj sezoni nisu donijele ništa. Nije ostvaren plasman na završnicu kupa, a u prvenstvu ih je u polufinalu zaustavio Olmissum, što je koštalo posla trenera Antuna Bačića. Umjesto njega na klupu je stigao nekadašnji pomoćnik Duje Maretića u Omišu, Marin Jukić, koji je u prošloj sezoni vodio slovačkog prvoligaša Prievidza.

Ono što ljubiteljima futsala u Dubrovniku svakako nije leglo jest odlazak Darija Marinovića i slovenskog reprezentativca Tea Turka, što pokazuje da će Square ove sezone krenuti drugim pravcem.

Većina klubova produžila je suradnju sa nositeljima igre, poput Vrgorca koji je zadržao vratara Poračanina, te Josipa Boškovića i Matea Kozarića.

Makarani za sada bilježe samo odlaske, nakon trenera Ivana Božovića, klub su napustili Luka Suton, Josip Juretić i nemirni Brazilac Jefferson, koji je nakon Crnice i Novog Vremena odlučio karijeru nastaviti na Malti.

Sve u svemu očekuju nas velike turbulencije, neka nova imena, no valja sačekati i vidjeti hoće li hrvatska Elite HMNL i u slijedećoj sezoni biti uzbudljiva kao i do sada. Dodajmo ovom da je Šibenik 1983. produžio suradnju sa trenerom Teom Strunjom, što je potvrda visokih ambicija u prvom izdanju jedinstvene druge lige.

28. travanj 2024 20:24