StoryEditorOCM
Mali nogometšibenik 1983

Počinju kvalifikacije za elitu; a igrat će se prema dosadašnjem rasporedu tri utakmice u gostima, tri na domaćem terenu

Piše Josip Ćaleta Car
17. travnja 2021. - 12:35

Malonogometaši Šibenika 1983, koji su svojim odličnim igrama iznenadili cjelokupni drugoligaški jug, kreću korak dalje. Naime nakon neizvjesnosti oko načina održavanja kvalifikacija za prvu ligu, odlučeno je da se igra po planiranom rasporedu, po tri utakmice u gostima i isto toliko na vlastitom parketu.

Zasigurno, narančastima je najveći hendikep izostanak publike, koja bi sigurno bila šesti igrač šibenske momčadi, s obzirom da navijačka udruga Funcuti zdušno podrža ove momke. Raspored je htio da Šibenčani kvalifikacije otvaraju s dva gostovanje, a prvo je kod pobjednika istočne skupine druge lige momčadi Brod 035. Radi se o nekadašnjem prvoligašu koji u svojim redovima ima većinu igrača s travnatih nogometnih terena, ali i odličnog Dina Bundavicu, igrača s velikim prvoligaškim iskustvom.

Bit će teško

- Kad smo već stigli do kvalifikacija cilj nam je i izboriti jedno od dva mjesta koja vode u elitu, iako moram priznati da će biti teško. Mislim da su prvi favoriti Uspinjača kao stabilan prvoligaš koji u ove kvalifikacije ulazi sa pretposljednje pozicije i Pula, koja ima odlične temelje i stabilnu financijsku situaciju, te istinske ambicije. Mi nećemo kalkulirati, već ćemo već u Brodu, a zatim i u Puli ići na pobjedu od prve minute, napast ćemo pa ćemo vidjet ko koliko vrijedi, jasna je poruka Andrije Bakule, trenera Šibenika koji ne želi razmišljati nikako drugačije već pozitivno.

Same kvalifikacije znale su donijeti dosta iznenađenja, pa u Šibeniku vjeruju kako i oni mogu iznenaditi papirnate favorite. Šibenčani su petnaestodnevnu pauzu iskoristili za uigravanje, u sklopu čega su odigrali i prijateljski ogled sa prvoligašem Vrgorcem. Ono što posebno veseli jest činjenica da su svi igrači spremni za taj ogled i odlučni da daju sve od sebe za uspjeh. U klubu ističu da su zadovoljni rasporedom, jer nakon dva gostovanja imaju tri domaća ogleda, pa za kraj ostaje ogled sa Uspinjačom u Zagrebu. Narančasti će put Slavonskog broda krenuti u subotu,a sam susret na rasporedu je u nedjelju od 18 sati.

19. travanj 2024 02:03