StoryEditorOCM
Mali nogometFutsal Crnica

Promjena na klupi, Štrlu zamijenio Subotić: ‘Upravi sam predložio promjenu na klupi, jednostavno je došlo je do zasićenja.‘

Piše Josip Čaleta Car
28. prosinca 2023. - 16:40
Mladen Perica Štrla - i posljednjim potezom kao šef struke mislio je na Crnicu Nikša Stipaničev/Hanza MediaNiksa Stipanicev/Hanza Media

Idiličan je bio domjenak šibenske Crnice neposredno pred božićne blagdane. Igrači, uprava, stručni stožer, uživali su u neformalnim razgovorima, a onda samo tri dana kasnije kao grom iz vedra neba stigla je vijest da Mladen Perica Štrla nakon sedam godina odlazi s klupe šibenskog prvoligaša! Ništa nije najavljivalo tu smjenu, pa smo razloge potražili kod svih čimbenika ove priče.

– Da, nakon sedam godina odlazim iz Crnice i vjerujte nije lako, ali jednostavno došlo je do zasićenja kod mene i kod igrača. Vidjeli ste i sami da smo ovu sezonu odradili toplo-hladno. Protiv jakih smo odigrali odlično, ali smo kiksali protiv Osijeka i Torcide, no vjerujem da to nije razlog.

Ja sam čelnicima rekao da bi možda bila dobra promjena na klupi, no oni su se premišljali, ali su na kraju odlučili da se ipak raziđemo. Ja o svom boravku u klubu mogu govoriti samo u superlativima, jer tu je vladala obiteljska atmosfera, tu čovjek uživa raditi.

‘Zavijek dio naše familije’

Što se tiče Crnice, ja niti najmanje ne sumnjam u ostanak u prvoligaškom društvu, jer raspored je dobar, tako da će moji momci sigurno biti puno bolje plasirani nego su trenutno, svi su tu na bod, dva.

Novom treneru Crnice Saši Subotiću želim puno uspjeha, sa njim sam dugo surađivao kao igračem i vjerujem da je on dobro rješenje – istaknuo je ipak pomalo sjetno Mladen Perica, što ne čudi, jer svima je poznato o kakvom se emotivcu radi.

Odluka o raskidu suradnje svakako nije bila laka, pogotovo što pauza traje jako kratko, a pripreme kreću već po novoj godini. Na pitanje o budućim akcijama, Mladen Perica je bio vrlo jasan u želji da se dobro odmori, a možda i zauvijek oprosti od užarene klupe, no vrijeme će pokazati kuda i kako dalje. U klubu nisu krili da im nije bilo lako rastati se sa Štrlom.

– Ja samo mogu reći da se radi o jednom od najboljih trenera u našoj zemlji, no jednostavno je došlo do zasićenja s obje strane. Rezultati nekada znaju prevariti, no mi smo se odlučili na ovaj potez, jer nam treba nešto novo da se igrači razdrmaju. Što se Mladena Perice tiče, još uvijek nisam razgovarao s njim, iskreno želim da se stvari malo slegnu, a onda ćemo se naći, jer ja držim da je on zauvijek dio naše familije i da on mora ostati vezan uz Crnicu – jasna je poruka Darija Kulušića, prvog operativca kluba.

Dokazao se u Vrgorcu

Subotić je kao igrač u Šibeniku proveo četiri sezone, a trenerski kruh zagrizao je u Vrgorcu koji je vodio sezonu i pol, da bi sada stigao na klupu, možemo slobodno reći, svoga kluba.

Trenerska filozofija mladog stručnjaka bila je vrlo jasna i vidljiva u igri Vrgorca, koji je pod njegovom palicom prošle sezone odradio odličan posao, no ova sezona nije im bila baš sjajna, što se uvelike pripisuje odnosima unutar kluba, pa Saša Subotić nije previše dvojio o odlasku iz Tinova grada.

– Lani je bilo dosta dobro, no ove sezone imamo previše mladih i nedostajalo nam je igrača s iskustvom, na sve to poklopila se i atmosfera oko kluba, tako da iskreno nisam uživao u radu.

Kada sam dobio ponudu Crnice, nisam dvojio ni trenutka, no prvo sam nazvao Mladena Pericu i razgovarao s njim, s obzirom da ga izuzetno cijenim kao trenera s kojim sam kao igrač radio, tako da se sada okrećemo radu i popuni igračkog kadra, jer moramo naći dva igrača kako bi u nastavku sezone bili konkurentni.

Crnica je sređen klub u kojem se nitko ne miješa treneru u rad i zaista je gušt raditi. Mi ćemo sada do Nove godine odraditi dva treninga da se upoznamo. Imam neke nove zamisli, ali to je jako teško u kratkom periodu uvesti, uz to ako nam stignu pojačanja, morat ćemo se kroz igru uigravati na treningu.

Gotovo sve igrače znam tako da što se tiče njih neće biti problema, ali zna se da ja tražim disciplinu na treninzima i utakmici, vjerujem da ćemo drugi dio sezone odigrati kvalitetno i ostvariti željeni plasman – jasan je Saša Subotić, novi trener Crnice.

U klubu se punom parom radi na pojačanjima. Trenutno su u fokusu dva imena s prvoligaških parketa, koji bi bili istinsko pojačanje, a u kombinacijama su i dva igrača iz inozemstva, točnije iz Ukrajine i Srbije, no tko će točno obući dres momčadi sa kraja grada saznat će se za nekoliko dana, jer vremena previše nema.

28. travanj 2024 04:22