StoryEditorOCM
Mali nogometvelike ambicije

Teo Strunje: ‘Želja je povratak u elitu, a Riječani će biti najveći konkurent‘

Piše Josip Čaleta Car
16. srpnja 2023. - 19:06
’Čekamo raspored, odnosno termin Super kupa, ali vjerujem da ćemo započeti pripreme najkasnije u prvim danima rujna’ Nikša Stipaničev/Hanza MediaNiksa Stipanicev/Hanza Media

Dok sunce nesmiljeno prži, a serija malonogometnih turnira diljem Dalmacije je u tijeku, ozbiljni klubovi već razmišljaju o budućnosti i nadolazećoj sezoni.

Šibenik 1983 prošle sezone nje uspio izboriti povratak u elitni razred, no to nimalo nije smanjilo želju Funcuta da se vrate u vrh. Tijekom ove pauze klub su napustila tri igrača, no to ne mijenja pristup čelnih ljudi, koji su na radost svih onih koji dišu narančasto riješili krucijalno pitanje, a to je ostanak Tea Strunje na klupi Šibenika. Strateg, koji vrlo dobro zna što znači osvajati trofeje, jer je dva puta bio prvak s makarskim Novim Vremenom i jednom osvojio Super kup, unatoč ponudama koje je imao, a jedna je bila i iz inozemstva, odlučio je ostati na Baldekinu.

Velike ambicije

Teo, iako tvoje ambicije nisu drugoligaške, ipak si odlučio ostati među Funcutima?

- Biti Funcut je ipak nešto posebno, no nije naravno samo to. Uprava mi je predstavila ambicije i unatoč tim nekakvim ponudama odlučio sam ostati. Nakon prošle sezone obavili smo više razgovora i u konačnici dogovorili nastavak suradnje. Mislim da će ova sezona biti po mnogočemu zanimljiva, tako da je to izazov za svakoga trenera.

Ajmo prvo prokomentirati relativni neuspjeh, jer se nije uspjelo vratiti u prvu ligu, misliš li da je bilo previše takozvanih zvijezda u ekipi?

- Činjenica jest da smo mi kasnili sa slaganjem momčadi u prošloj sezoni. Kao rezultat toga je dolazak iskusnih igrača koji su prihvatili ideju, no ovoga puta moramo imati drukčiji pristup, moramo disati šibenski, moramo biti momčad, i to ona momčad u kojoj su pojedinci spremni poginuti jedan za drugoga.

Kako točno to mislite realizirati?

- Zajednički zaključak svih nas u klubu je da momčad mora biti više šibenska. Dakle, uz igrače iz ovoga bazena, doveli bismo još tri, četiri pojačanja i pokušali dosegnuti prvo mjesto, mada to ove sezone kada starta zajednička druga liga, neće biti ni malo lako.

Koga vidite kao najvećeg konkurenta?

- Prema svemu, prvi favorit je Rijeka. Imaju veliki budžet, doveli su Duju Maretića za trenera, neka pojačanja reprezentativnog kalibra iz susjednih zemalja, i mislim da će i dalje slagati ekipu tako da će prihvatiti ulogu favorita. Tu je i konstantna Aurelija, ali mislim da će svi ostali biti skoro podjednaki.

Brazilci ostaju

Pa kako bi onda trebala izgledati šibenska momčad?

- Kao što sam rekao, nakon odlaska Jurkovića, Bajrušovića i Badrova, ostaje određena praznina koju želimo popuniti igračima iz ovog bazena. Imamo već dogovorena dva pojačanja, a tu su i naši Brazilci koji ostaju za sljedeću sezonu.

Nadamo se da ćemo prvi dio biti konkurentni, a onda u pauzi pronaći još koje pojačanje i pokušati napasti vrh. Da se razumijemo, naše ambicije su najviše što mogu biti, ali moramo biti svjesni da svi oni koji su izborili plasman u jedinstvenu drugu ligu imaju iste ambicije kao i mi.

Kada mislite krenuti u pripreme za novu sezonu?

- Čekamo raspored, odnosno termin Super kupa, ali vjerujem da ćemo započeti najkasnije u prvim danima rujna. Radujemo se tom turniru, jer ćemo vidjeti na čemu smo, budući da će uz nas nastupiti Pula Stanoinvest, Olmissum i Dinamo.

Bit će ovo svojevrsno odmjeravanje snaga sjevera i juga. Čija je futsal škola bolja?

- Da, uvijek je nekako jug bio sređeniji i organiziraniji što se tiče futsala, doduše tu je ove sezone i Rijeka, koja očito želi biti novi futsal centar, ali mislim da jug, čije boje će uz nas braniti Split, Universitas i Jezera, ima neku svoju priču, mada će biti teško, jer ambicije nisu svima iste.

Iskreno mislim da će Šibenik i Jezera biti perjanice dalmatinskog futsala, bez želje da bilo koga omalovažavam, ali to su ozbiljni projekti, tako da očekujem da obje momčadi budu u vrhu.

Sigurno da će samo otvaranje sezone biti zanimljivo, pa čak i pokazatelj čemu se momčadi mogu nadati. Ono što još uvijek nije jasno jest pitanje što donosi plasman. Prema nekakvim šaputanjima prvak bi trebao izravno u viši rang, dok bi drugoplasirana momčad razigravala s pretposljednjim iz elite lige, no to još uvijek nije definirano.

Šibenik uređenjem dvorane na Meterizama dobiva još više prostora za dvoranske sportove, a tu bi futsal trebao biti među prvima, pa bismo tako mogli očekivati i nove generacije domaćih igrača, što bi bio temelj na putu do uspjeha.

27. travanj 2024 14:39