StoryEditorOCM

Večeras dalmatinski derbi na Baldekinu; Trener Crnice pita: Zašto nas splitski suci 'šišaju' gdje god stignu?!

13. listopada 2018. - 11:09

Malonogometaši Crnice bili su na pragu velikog uspjeha u 1. kolu 1. HMNL, u kojem su gostovali u Makarskoj, kod aktualnog prvaka Novog vremena i četvrfinalista Lige prvaka. Šibenčani su vodili 2:0 i 4:3, da bi na kraju sve prosuli i u konačnici bili poraženi s 4:5. Trostruki strijelac za Crničane bio je Josip Vukičević, dok je četvrti gol autogol Brazilca Eduarda. Na koncu, zbog takvog ishoda miješali su se osjećaji kod trenera Crnice Mladena Perice Štrle.

– Moglo se i trebalo doći do boda, ili čak pobjede u Makarskoj, protiv renomiranog i kvalitetnog suparnika. Nažalost, ostali smo bez svega i to je stvar našeg neiskustva. Jednostavno, mi učimo kroz rad i utakmice i zbog toga plaćamo cijenu. Iznimno sam zadovoljan igrom i ponašanjem svojih momaka. Nitko nije očekivao da ćemo pružiti takav otpor Makaranima – izjavio je trener Crnice.

Međutim, na ishod utakmice, čini se, nisu utjecale samo nogometne stvari. U taboru Šibenčana nisu krili nezadovoljstvo suđenjem.

– Istina, nikako ne mogu biti zadovoljan suđenjem. I ovaj put nezadovoljstvo se javlja kada nam sude splitski suci. Ogorčen sam kako nas tretiraju. Svaki put kada nam sude Splićani imamo problem. A kada su suci iz bilo kojeg drugog kraja Hrvatske, nemamo nikakvih problema. Doista, ne znam koja je pozadina takvog tretmana Crnice kod splitskih djelitelja pravde – otkrio je Perica, koji je isključen u Crnici.

Osim njega, suci su s klupe udaljili i fizioterapeuta Šibenčana, a crveni karton dobio je i igrač Perić.
– Oko mog isključenja nema repova. Ušao sam u teren kako bih smirio situaciju i tu je sve jasno. Međutim, ušle su i neke službene osobe iz Makarske, no njih suci nisu udaljili. Dakle, i u toj situaciji su se pokazali sudački dvostruki kriteriji – opet će trener Crnice.

Njega posebno brine crveni karton Periću, koji neće konkurirati za subotnju utakmicu s Vrgorcem na Baldekinu. Inače, uoči još jednog prvoligaškog dalmatinskog derbija, Šibenčane muče brojni izostanci. Podsjetimo, zbog ozljeda je polusezona izgubljena za kapetana Mijata i povratnika Šamiju. U Makarskoj je nezgodan udarac u nogu dobio i Vuković, pa je i njegov nastup upitan.

– Nalazimo se u vrlo teškoj situaciji. Jednostavno, nemamo dovoljan fond igrača. Nisam od onih koji kukaju. Borit ću se i pokušati nešto izmisliti – najavljuje Perica utakmicu protiv Vrgorčana, koje su Šibenčani prošle sezone eliminirali u četvrfinalu play offa.

Utakmica s Vrgorcem od velikog je značenja za Crnicu, budući da je ove sezone svaki bod zlata vrijedan, to više što iz silno izjednačene lige ispadaju čak tri momčadi.

Dvoboj između Crnice i Vrgorca igra se s početkom u 19 sati u dvorani na Baldekinu.

19. travanj 2024 22:46