StoryEditorOCM
Nogometkolege iz reprezentacije

Antonio Marin vs. Stipe Biuk: dvoboj dva dragulja s krila bi mogao odlučiti derbi Hajduka i Šibenika

Piše Slaven Alfirević/SD
17. listopada 2021. - 14:59

Stipe Biuk se profilirao u Hajduku kroz 2021. godinu, s 18 godina je krenuo punom snagom, sad je malo zastao, ali što bi rekli ništa to ne mari, pronaći će put povratka.

Možda je baš Šibenik za to prilika, za novu skalinu uzbrdo, u utakmici bez Marka Livaje.

Stipe se kod Jensa još traži

Biuk nam je u eri i igri Jensa Gustafssona nekako (o)stavljen sa strane, nema mehanizama da se baš njega razigrava ili to još nismo uočili, tek ove jeseni mršav mu je učinak.

Međutim, jasno je da se radi o grumenu dragog kamenja i evo prigode da zasja, makar ušao s klupe.

S Marinom iz Šibenika/Dinama dijeli poziciju lijevog krila, možda će to biti dualizam naše reprezentacije kroz buduće godine.

Napokon, a to je sve samo nije nevažno, Biuk je od Marina mlađi dvije godine, Stipe je rođen 26. prosinca 2002.

Na transfermarktu pak Biuk vrijedi četiri milijuna eura, što je ljestvica iz lipnja, a Marin “samo” 850.000 eura (prije dvije godine Marin je vrijedio više, milijun i pol). Marin i Biuk i to je priča dalmatinskog derbija.

A Antonio Marin velika je nada Dinama otprije, a sad su ga stavili u Šibenik gdje je procvao. Pratila su ga pitanja „a kako to u Monzi nije mogao igrati...” gdje je ranije bio na posudbi.

A u Monzi ne može igrati ni Marco Fossati, dočim u Hajduku vrti ručke stolnog nogometa „bijelih”, upravlja gdje će balun, lijevo, desno... Nikad ne znaš gdje ćeš uspjeti.

Dijele reprezentativni dres

Marin je drugi (ili prvi) dio tandema Marin&Marin, baš je to zgodna igra imena i prezimena, Antonio Marin i Marin Jakoliš. Trebao je netko od njih dvojice biti Marin Marin...

Uglavnom, Marin je nada hrvatskog nogometa kao i njegov pandan s Hajdukove lijeve strane Stipe Biuk, zajedno dijele reprezentativni dres... Od 73. minute umjesto Marina ušao je Biuk sad nekidan u Azerbajdžanu u pobjedi „mladih” 5:1.

Marin će reći nedavno: „u Šibeniku sam konačno pronašao sebe”. I to je sjajna vijest za naš nogomet, da je „pronađen” mladić rođen 9. siječnja 2001. godine, ranije kroz „lost and found” rubriku bio je „izgubljen”, sad se vodi kao „pronađen”.

Lijevo krilo, uglavnom, baš kao Stipe Biuk.

26. travanj 2024 02:19