StoryEditorOCM
NogometVELIKE AMBICIJE

Bivši Vatreni odmah počeo zabijati za Šibenik, Carević na teren poslao i novo pojačanje

Piše Davor Trutin/SN
15. srpnja 2024. - 08:51

Šibenik je u subotu odigrao i treću pripremnu utakmicu ovog ljeta. Nakon pobjede (Velež 2:1) i poraza (Posušje 0:1), Carevićeva momčad odigrala je protiv drugoligaša Dugopolja i slavila s 3:2. Narančasti su u prvih 45 minuta izveli kombiniranu momčad s mladim snagama, posebice u zadnjem redu, i taj su period izgubili 2:0.

Potom je trener Mario Carević na travnjak stadiona Hrvatski vitezovi ubacio najjače snage i ta je momčad postigla tri gola za konačnu pobjedu 3:2. Od tri Šibenikova gola dva su postigla novi igrači, pobjednički Ivan Santini, na asistenciju Kolege, a drugi je na klupskim stranicama upisan kao autogol. Treći pogodak djelo je Ikera Poza. Za Šibenčane je premijerno nastupio crnogorski veznjak Ognjen Bakić (21), koji je u petak predstavljen kao novo pojačanje kluba sa Šubićevca.

Pred kraj utakmice se ozlijedio Josip Majić, pa su gosti iz Krešimirovog grada u završnici igrali s desetoricom.

U tjednu koji dolazi klupska kancelarija napokon bi trebala riješiti papirologiju za neke svoje ovoljetne akvizicije koji su na treningu, ali se očekuju i novi potpisi. Proteklih dana sa Šibenčanima je vježbao i mladi veznjak Dugopolja Katić ali do konačnog dogovora nije došlo, pretpostavlja se zbog obeštećenja.

Carević je protiv Dugopolja koristio 21 igrača, igrali su Mišević, Gačić, Brajković, Mučić, Roca, Sopić, Bakić, Torres, Delić, Laća, Katalinić, Kolega, Morrison, Perić, Majić, Punčec, Pozo, Kulušić, Božić, Santini, Đaković.

Ovaj tjedan će Šibenik biti privremeno dislociran, odlazi se na mini-turneje po Austriji i Mađarskoj. Ovaj novi sistem PIP (putuj-igraj-putuj) je zamjena za odlazak na pripreme u komadu kako se najavljivalo.

Tako će u srijedu 17. srpnja u Austriji igrati protiv GAK-a, potom 20. srpnja u Mađarskoj protiv ZTE-a i 26. srpnja u Šibeniku protiv GOŠK-a iz Gabele, što će biti i generalka tjedan dana prije početka nove sezone HNL-a, a u kojoj Šibenik u 1. kolu gostuje u Opus Areni kod Osijeka.

31. kolovoz 2024 02:02