StoryEditorOCM
Nogometšoping u turopolju

Brkljača ne dolazi sam: kapetan Gorice ne želi produžiti ugovor, odlazi u redove Šibenika?

Piše Toni Roić/SN
17. lipnja 2024. - 15:42

Predsjednik Gorice i član Izvršnog odbora HNS-a, Nenad Črnko, bio je na Olimpijskom stadionu u Berlinu svjedokom teške blamaže Hrvatske protiv Španjolske na startu Europskog prvenstva u Njemačkoj, ali još veće brige muče ga u vlastitom klubu. Odlaskom sportskog direktora Marija Brkljače sav posao iz tog sektora pao je na njega, a premda je u sličnoj situaciji već bio 2021. i 2022. godine, mnogo toga se od tada promijenilo. Predsjedniku stoga nije ni lako, ni jednostavno obaviti što bi želio u dugom ljetnom prijelaznom roku, a šture glasine iz kluba govore kako će najvjerojatnije biti izgubljena i bitka za Filipa Mrzljaka (31), pišu Sportske novosti

Iskusni veznjak i dosadašnji kapetan turopoljskog kluba imao je ugovor do kraja prošle sezone, a premda je Črnko odmah ušao u pregovore za potpisivanje novog, do dogovora dvije strane nije došlo. Mrzljak je dobio nekoliko drugih ponuda, a jedna od najjačih je ona povratnika u elitni rang Šibenika. Ona je povezana i s prelaskom Marija Brkljače na mjesto sportskog direktora, tako da su posve realni izgledi da obojica Veliku Goricu zamijene Šibenikom.

Odlazak Mrzljaka bit će još jedan udarac za trenera Rajka Vidovića, koji je želio imati pet-šest iskusnijih nositelja igre i na njima graditi pomlađenu momčad za sljedeću sezonu, ali sadašnji tijek stvari mu baš i ne ide u prilog. Ljetne pripreme će Vidović započeti 24. lipnja, a osim odlazaka iz kluba, zasad nema naznaka dolazaka, premda bi ih trebalo biti (siguran je samo povratak s posudbe u Sesvetama vratara Karla Žigera).

U kategoriju pozitivnih vijesti može se samo svrstati vjerojatni ostanak krilnog napadača Josipa Mitrovića (24). Njemu je također istekao ugovor, ali on je imao u njemu klauzulu o produljenju na još jednu godinu. Ona je već aktivirana, što znači da je Mitrović i dalje član velikogoričkog kluba, ali za njega je vezana i mogućnost da bude prodan, te da klub nešto i zaradi u transferu. Stoga oko Mitrovića i dalje vlada neizvjesnost, kao i primjerice oko vratara Ivana Banića, koji također cilja na transfer ako se pojavi neka adekvatna ponuda.

Dosta toga ukazuje da trener Vidović ima mnogo upitnika pred sobom, a kako će se stvari raspletati u sljedećim tjednima do početka prvenstva 2. kolovoza i nije lako predvidjeti. Gorica će u uvodnom kolu biti domaćin Varaždinu, a potom gostuje kod Istre 1961 u Puli.

30. lipanj 2024 19:26