StoryEditorOCM
Nogometturneja po metropoli

Carević otkrio zašto je bivši Vatreni ostao na klupi, prokomentirao i odluku uprave: ‘Žao mi je zbog toga...‘

Piše Krešimir Gulin
22. kolovoza 2024. - 12:25

Poslije dvije uvodne pobjede (Osijek i Slaven Belupo) nogometaši Šibenika u prošlom kolu su doživjeli i prvi poraz u povratničkoj prvoligaškoj sezoni.

Dinamo je ipak bio prejak za Narančaste, međutim već ovog petka momčad trenera Marija Carevića sučelit će se s ‘al pari‘ protivnikom. Naime, Šibenik nastavlja turneju po metropoli jer nakon Maksimira gostuju u Kranjčevićevoj kod Lokomotive:

- Svjedoci smo nekoliko zadnjih sezone o kakvoj ekipi se radi. Uvijek nešto prodaju, netko im ode, ali oni su jako dobri. Igraju baš specifičan nogomet protiv kojeg teško na kraj izlaze iz jače ekipe iz HNL-a. Međutim, mi smo se dobro spremili za njih. Vjerujem u svoje momke i nadam se da svojim gardom i kvalitetom možemo doći do pozitivnog rezultata- kazao je Carević.

Careviću je upućeno pitanje je li protiv Dinama igrao previše zatvoreno?

- Pitam ja vas tko će prije doći do Zagreba, onaj tko vozi Renault 4 ili BMW 3? Mislim da se protiv Dinama nije moglo igrati na drugačiji način. Uostalom to je moja odluka i moja odgovornost. Znate kako je Šibenik igrao laani u drugoj ligi. I ove godine bih se ja volio sa svima nadigravati, ali jasno je da će to biti nemoguće. Morat ćemo se prilagođavati protivnicima. Neke ćemo napasti visoko, a protiv nekih ćemo se morati spustiti u čvrsti blok.

Dinamo smo zaboravili i sada idemo dalje. Nadam se kako se možemo nositi s dosta ekipa u ligi. No, tek nakon prve četvrtine prvensta, kad iskusimo sve suparnike, znat ćemo gdje smo i što smo. odgovorio je kormilar Narančastih.

Izvijestio je kako protiv Lokomotive u kadru neće biti Pozo i Delić zbog bolesti, odnosno ozljede. Zato će na teren ponovno iskusni napadač Ivan Sanitni, koji je kontra Dinama ostao na klupi svih 90 minuta:

- Bila je to čista taktička odluka. Nismo htjeli da se potroši,već smo s Božićem i Torresom pokušali izaći u što više kontranapada- objasnio je Carević svoju odluku.

U međuvremenu je Šibenik registrirao dvojicu brazilskih nogometaša. Jedan (Vieira) natupat će za juniore, dok drugi (Kayky) već neko vrijeme trenira sa seniorima:

- Znate kako je kod Brazilaca, njima treba znatno duža prilagodba nego igračima iz Europe. Tek ćemo vidjeti što nam Kayky može donijeti. Za sada smo se odlučili za neke druge igrače- prokomentirao je Carević nove klupske akvizicije.

Podsjetimo, Šibenik je protiv Lokomotive trebao igrati na Šubićevcu, ali zbog utakmice američkog nogometa uprava kluba tražila je zamjenu domaćinstva. Stoga će Narančasti morati igrati u gostima tri puta za redom.

Je li vam žao zbog toga?

- Žao mi je, volim igrati na Šubićevcu, kako ja tako i moji igrači. Na domaćem terenu smo posebno inspirirani. Protiv Belupa je bila sjajna atmosfera, 3000 ljudi, vjerujem da bi slično bilo i s Lokomotivom.

No, nema tu nikakvih negativnih konotacija. Moramo poštovati odluku kluba, ipak su viši ciljevi u igri- zaključio je Carević.

Utakmica Lokomotiva- Šibenik igra se u petak u 20 sati. Sudac je Mateo Erceg iz Pristega.

10. rujan 2024 14:25