StoryEditorOCM
Nogometserija gostovanja

Carević znakovit uoči Gorice: ‘S obzirom na uvjete u kojima rade, moji igrači su heroji!‘

Piše Krešimir Gulin
29. kolovoza 2024. - 12:17

Nogometaši Šibenika nastavljaju sa serijom gostovanja u zagrebačkom prstenu. Nakon dvoboja s Dinamom u Maksimiru te Lokomotivom u Kranjčevićevoj, Narančaste put vodi u Turopolje na gostovanje kod Gorice.

Ugodan je pogled na tablicu iz tabora prvoligaša sa Šubićevca koji nakon četiri kola ima čak devet bodova i drži visoko treće mjesto.

S druge strane, Gorica je još uvijek bez pobjede sa samo dva boda na kontu. No, tolika bodovna razlika ne zavarava Marija Carevića, trenera Šibenika:

- Znam da zvuči kao floskula, ali čeka nas teška i zahtjevna utakmica. U nekim djelovima, čak i najzahtjevnija do sada. Ne bih ulazio u detalje, ali Gorica baš ima glavu i rep. Defanzivno su jako stabilni, ma baš su ozbiljna ekipa. Međutim, ja vjerujem u svoju ekipu da možemo izvući pozitivan rezultat u Velikoj Gorici- počeo je Carević.

Biste li bili zadovoljni bodom?

- Ja nikad ne kalkuliram i uvijek idem na pobjedu! Međutim, bude li u konačnici i bod, zadovoljit ćemo se njime- odgovorio je trener Šibenika.

Njegova momčad je hit sezone, navijači u najoptimističnijim snovima sanjaju i o Europi:

- Ma kakva Europa! Ne smijemo se lagati, ali naš primarni cilj je borba za opstanak. Do sada osvojenih devet bodova je lijepa zaliha, koja nam daje poticaj i samopouzdanje za dalje. Jasno da kao sportaš želim bolji rezultat od golog ostanka u SHNL-u. Drago mi je zbog dobrog starta, ali moramo biti svjesni da će doći i lošiji rezultata. Kada dođe taj period ne smijemo upasti u depresiju već se brzo psihološki podići. Ipak smo mi ekipa koja nije naučila gubiti. Pa, Dinamo nam je jedini poraz u više od 20 utakmica- objasnio je Carević.

Unatoč lijepoj bodovnoj žetvi u dosadašnjem dijelu sezone ima grintavaca kojima se ne sviđa što Šibenik igra prezatvoreno:

- Meni je jasno da dugoročno ne možemo igrati takav nogomet, odnosno veći dio utakmica biti u niskom bloku. No, s druge strane, mi moramo marljivo skupljati bodove. Ponavljam, ne želimo da nam svi govore kako smo dobri i simpatični a da gubimo utakmice. U konačnici, rezultat je jedino mjerilo- rekao je kormilar Narančastih.

Premda Carević ne voli isticati pojedince, novinari su mu servirali podatak koji sugerira odličan učinak desnog bočnog Tonija Kolege. Naime, on je sudjelovao kod svih pet ovosezonskih golova Šibenika:

- Mi smo momčadski jaki i nemamo velike zvijezde, a i ne trebaju nam. Sretan sam što vodim jednu tp grupu. Momke koji suspremni ući u fajt jedan za drugoga. Reći ću samo ovo- s obzirom na uvjete i okolnosti u kojima radimo oni su za mene veliki heroji. Na tu temu me nemojte više ništa pitati- komentirao je Carević.

Od početka sezone naglašavate kako se trebate popuniti na nekim pozicijama. U zadnja dva-tri tjedna nema vijesti o novim igračima na Šubićevcu:

- Ja tu temu neću potencirati. U svakodnevnom sam kontaktu sa sportskim direktorom Brkljačom i slažemo se kako se trebamo popuniti, Točno se zna što i gdje nam treba. No, isto tako činjenica je da trenutačno imamo jako dobru grupu igrača i da bi nam svako pojačanje bilo samo dodatni plus- rezimirao je Carević.

Notirajmo kako će za dvoboj s Goricom Carević opet biti bez veznjaka Poza i napadača Delića:

- Delić se vratio treninzima, ali najvjerojatnije neće biti u kadru za Goricu.Pozo je do daljnjeg na rehabilitaciji od operacije, dok su svi ostali živi i zdravi- zaključio je trener Šibenika.

Utakmica Gorica- Šibenik igra se u petak u 20 sati. Sudac je Toni Dadić iz Zagreba.

14. rujan 2024 12:02