StoryEditorOCM
Nogometoštar odgovor uefe

Čeferin poručio: Igrači koji budu igrali u Superligi neće moći nastupati za reprezentacije, to natjecanje pljuje u lice svim ljubiteljima nogometa

Piše SN
19. travnja 2021. - 17:12

Nakon sjednice Izvršnog odbora UEFA-e koja je trebala poslužiti kako bi se utanačili detalji oko Lige prvaka od 2024. godine, odnosno ovoljetnog Eura, s nestrpljenjem se očekivala konferencija za novinare Aleksandera Čeferina, predsjednika krovne europske nogometne federacije.

Na njoj je klubove koji će sudjelovati u europskoj Superligi optužio za to da im je na prvom mjestu novac, a posebno se dotaknuo svojih dojučerašnjih suradnika, Eda Woodwarda, direktora Manchester Uniteda, odnosno Andree Agnellija, čelnika Juventusa, prenose Sportske novosti.

- Igračima koji će sudjelovati u Super ligi zabranjeno je nastupati u službenim, UEFA-inim i FIFA-inim utakmicama reprezentacija. Moramo napraviti sve da nogomet vratimo nama koji ga volimo, a ovih 12 klubova to nisu. Ne smijemo im dati da nam uzmu nogomet - rekao je Čeferin.

Na Izvršnom odboru je inače, jednoglasno usvojen prijedlog od 36 klubova u Ligi prvaka od sezone 2024/25, a po sadašnjoj logici, 12 sudionika Superlige: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Juventus, AC Milan i Inter u Ligi prvaka neće nastupati.

Još nije jasno što će biti s ovosezonskom Ligom prvaka, s obzirom na činjenicu da su tri od četiri polufinalista ujedno i osnivači Superlige.

- UEFA 90 posto sredstava ionako reinvestira u nogomet i kao takve ih distribuira. Nije ovo samo pitanje novca, za razliku od Superlige koja je. To je interes samo 12 klubova. Ne bih te klubove nazivao prljavima, ali osnovni principi ne mogu se mijenjati. Solidarnost je vječna, ali ona za neke ljude ne postoji. Sve što za takve postoji je samo novac u njihovim džepovima - rekao je Čeferin.

19. travanj 2024 14:34