StoryEditorOCM
Nogometduje ćaleta-car

Čini se da Biličanin broji zadnje dane na Otoku, njegova vrijednost rapidno je pala

Piše Šibenski.hr
7. srpnja 2023. - 11:55

Prema pisanju talijanskog Tuttomercata i objavi koju je prenio Gianluca Di Marzio, hrvatski branič i povremeni reprezentativac Duje Ćaleta-Car broji zadnje dane u Southamptonu. Zadnjih dana se više klubova dovodilo u vezu s njim, a Talijani javljaju da je blizu dogovora s Genovom i da su njegovi dani na Otoku gotovi, piše Index.hr

Genoa je prošle sezone igrala drugu ligu, ali se plasirala u Serie A. Ćaleta-Car, koji ugovor sa Southamptonom ima do ljeta 2026. godine, prošle je sezone odigrao 13 utakmica u ligi i zabio jedan pogodak. No Sveci su ispali iz Premiershipa, a njegova vrijednost je rapidno opadala.

Ispao je iz planova Zlatka Dalića, koji ga nije vodio ni na Svjetsko prvenstvo ni na Ligu nacija. Prema procjeni Transfermarkta, vrijednost mu je u dvije godine pala za više od 50%. U travnju 2021. godine vrijedio je 25 milijuna eura, a danas vrijedi 11.

Francuzi ga povezuju s Lyonom

Foot Mercato je protekli tjedan objavio da Lyon želi hrvatskog stopera koji, pišu i Francuzi, definitivno odlazi iz Engleske. S obzirom na gotovo siguran odlazak braniča Castella Lukebe u RB Leipzig, trener Lyona Laurent Blanc želi iskusnog stopera.

Lyon traži igrača koji poznaje francusku ligu i zna govoriti francuski jezik. Ćaleta-Car je od 2018. do 2022. bio član Marseillea pa odgovara tim uvjetima. Napravi li zaista transfer u Lyon, Ćaleta-Car će igrati s bivšim hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom. Lovren je prema Foot Mercatu Blancov neupitni prvotimac.

Francuski medij objašnjava da Ćaleta-Cara i Lovren imaju dobar odnos i da je "Lovren oduvijek bio njegov veliki fan". Southampton će navodno tražiti deset milijuna eura za Ćaleta-Cara. Lyon kao stopersku opciju vidi i Samuela Umtitija, svojeg bivšeg igrača koji je upravo raskinuo ugovor s Barcelonom te bi kao slobodan igrač došao bez odštete, javlja Index.hr

28. travanj 2024 10:26