StoryEditorOCM
Nogometmarin Jakoliš

Čovjek koji je kidao dresove: ‘Zacrnilo mi se pred očima... Sad ne bih tako postupio, a na Šubićevcu sam se preporodio!‘

Piše Ivo Mikuličin
9. kolovoza 2021. - 20:59
Marin Jakoliš u naslovnim ulogama utakmice Slaven Belupo – Šibenik(1:1). Kao junak (strijelac) i anti-junak ili čovjek, koji je isparao vlastiti dresScreenshot/Arenasporrt

Marin Jakoliš u naslovnim ulogama utakmice Slaven Belupo – Šibenik(1:1). Kao junak(čitaj: strijelac) i anti-junak ili čovjek, koji je isparao vlastiti dres.

- Da mi je vratiti film jamačno ne bih tako postupio. Kao da mi se u tom trenutku zacrnilo pred očima, skupio se grop u grlu. I ljetna natezanja oko nastavka karijere, i osjećaj da možemo prokockati sigurnu pobjedu poslije više nego dobre igre u prvom poluvremenu. Učinilo mi se i da nisam zaslužio žuti karton. Da ne kažem koliko sam poludio, kad sam shvatio da se, zbog nedostatka pričuvnog dresa, ne mogu vratiti u igru – otvorio se više nego iskreno Marin.

Marin je na Šubićevcu formalno posuđeni igrač Hajduka, ali se zapravo nadareni nogometaš vratio kući, u rodni grad.

- Preporodio sam se, vjerujte mi. Nisam ni znao koliko Šibenčani žele moj povratak. Dobio sam toliko potpore sa svih strana. Najsimpatičnija je bila od zadarskog Šibenčanina, 93-godišnjeg doktora Tome Vrčića, koji je kazao „kako je spreman za moj povratak, ako je problem novac, dati klubu dvije – tri svoje mirovine. Pozdravljam i ovim putem šjor Tomu – govorio nam je Jakoliš kroz slatki smijeh.

Na Šubićevcu vjeruju da će priča s Jakolišem biti nalik onim davnim (Slaven Bilić, Tomo Erceg, Šime Luketin) ili friškoj (Emir Sahiti), kad su se posuđeni igrači Hajduka prosto preporodili u šibenskom dresu.

image
Željko Hajdinjak/Cropix

- Pozitivne vibracije osjećam od prvog dana dolaska ili, ako hoćete, povratka na Šubićevac. Uostalom, sve je lakše, kad u napadu imaš pored sebe tako nadarene igrače kao što su Marin i Delić ili tako školovane veziste kao što je kapetan Ćurić ili mali Niko Rak. Čekamo, dakako, da proradi Deni Jurić, da se vrati u prošlosezonsku formu. Zato navijače molim da budu strpljivi. Trener Rosas stvara praktički novu momčad. Neki igrači nisu prošli pripreme, ja sam tu tek dva tjedna. Krenut će sve na bolje, vjerujte mi – širi optimizam Marin.

Nije htio previše govoriti o Hajduku, ni o tome je li zaista morao otići iz Poljuda. - Ljudski je da želiš nekome pokazati kako su pogriješili. A za to postoji samo jedan način – dobro igrati i zabijati. Kako se ne bih, stoga, radovao golu u Koprivnici! Uostalom, ovih dana najviše razmišljam o tome kako dati svoj doprinos Šibeniku. Da vrlo brzo uđemo u mirne prvoligaške vode – odmjereno će Jakoliš.

Vrlo je vjerojatno da od idućeg kola Marin neće biti i jedini Jakoliš u šibenskoj momčadi. Da će se u uskom krugu prvotimaca naći i njegov brat Antonio.

- Mislim da je u tom smislu sve dogovoreno. Na svim razinama, ali Antonio ne želi to potvrditi, dok ne bude i formalno riješeno – završio je nadareni Šibenčanin.

16. travanj 2024 13:53