StoryEditorOCM
NogometVeliki transfer

Duje Ćaleta Car potpisao za francuski Marseille; Dio financijskog kolača dobit će i njegov matični Šibenik

20. srpnja 2018. - 15:00

Kako se i najavljivalo, Duje Ćaleta Car u četvrtak je potpisao petogodišnji ugovor s francuskim velikanom Olympique Marseilleom.

Srebrni "vatreni" jučer je obavio liječničke preglede u Marseilleu i konačno finalizirao posao o kojem se spekuliralo posljednjih desetak dana. Vijest o Ćaletinom transefru iz austrijskog Red Bull Salzburga na svojim službenim stranicama potvrdio je i sam Marseille.

Kolika je vrijednost transfera službeno se ne otkriva. No, prema neslužebin informacijama govori se o iznosu između 17 i 20 milijuna eura. Time postaje drugi najskuplji hrvatski obrambeni igrač nakon Dejana Lovrena kojega je Liverpool Southamptonu platio 25,3 milijuna eura.

U svom novom klubu, Ćaleta Car će nositi dres brojem 15 i dijeliti svlačionicu s velikanima poput Ramija, Thauvina, Payeta, Mandande... Trener će mu biti Francuz Rudi Garcia.

Nema dvojbe da će Ćaleta Car u Marseilleu imati "kraljevski" tretman, te da Francuzi silno vjeruju u kvalitete 21- godišnjeg Biličanina. O tome govori podatak da su po njega u Hrvatsku poslali klupski zrakoplov kako bi mogao obaviti liječničke preglede i formalnosti oko potpisa novog ugovora.

Marseille je bio silno zagrizao za Ćaletu Cara o čemu svjedoči i činjenica kako je financijski potukao konkurenciju moćnih Lyona, Seville i Lazia koji su također bili zainteresirani za igračke usluge Biličanina.

Inače, od transfera hrvatskog reprezentativca osladit će se i njegov matični HNK Šibenik. Prema slobodnom izračunu, Šibeniku će kao naknada za razvoj pripasti oko 2,5 milijuna kuna.

22. svibanj 2024 16:55