StoryEditorOCM
Nogometu glavnim ulogama

‘Kamo sreće da u nedjelju pokvarimo feštu Boysima‘: ovo je priča o ‘bilima‘ i ‘modrima‘ u šibenskoj svlačionici

Piše Krešimir Gulin
13. svibnja 2022. - 20:13

Kada je Hajduk 29. travnja pobijedio na Pojudu Hrvatski dragovoljac (2:1) na Šubićevcu su odahnuli jer su i matematički osigurali ostanak u 1.HNL. Ponadali su se Šibenčani kako će u miru odraditi kraj sezone. Jer, mir im je bio prijeko potreban nakon turbulentnog proljeća obilježenog teškim porazima i stalnim kadrovskim potresima, kako u stručnom, tako i igračkom kadru.

Međutim, ništa od 'hladovine'. Eto Šubićevca opet pod svjetlima reflektora. Splet rezultata u nekoliko minulih kola načinio je od susreta Šibenika i Dinama u nedjelju- utakmicu koju sa strepnjom i nadanjima gleda gotovo cijela Hrvatska. Bilo onaj modri dio koji se ufa u Dinamovu pobjedu na Šubićevcu i proslavu nove titule prvaka. Jednako kao i bijeli dio, koji se nada Šibenikovoj pomoći. Odnosno, uzdaju se da bi momčad Deana Računice mogla napraviti iznenađenje i otkinuti Dinamu bod, ili sva tri, pa da u tom slučaju o šampionu odlučuje najveći hrvatski derbi u posljednjem kolu.

Poput već spomenutog navijačkog puka, tako je i šibenska svlačionica podijeljena između bijele i modre boje. Jer, izuzveši vratare Rogića i Đakovića, Računica bi mogao složiti sasvim solidnu momčad sastavljenu od igrača koji su prošli kroz Poljud ili Maksimir. Evo jedne od mogućih varijanti:

Rogić (Đaković)- Batarelo, Asanović, Bilić, Kvesić- Vidović, Skorup, Ćurić- Julardžija, Delić, Marin.

Ako bismo analizirali pojedinačno, Dinamo na Šubićevcu trenutačno ima trojicu svojih igrača na posudbi (Marin, Julardžija, Vidović). Lako je moguće da dvojica od njih- Marin i Vidović- u nedjelju zaigraju u početnoj postavi. Vidović na desnoj strani terceta u veznom redu, a Marin na lijevoj strani napadačkog trozubca:

- Očekujem pravu natjecateljsku utakmicu i želim se pokazati u što boljem izdanju. Premda imam ugovor s Dinamom, naravno da neće biti popusta za Modre. U svakoj utakmici želim pobijediti, pa tako i u ovoj protiv Dinama- veli 20- godišnji veznjak Ivica Vidović, koji je u zimskom prijelaznom roku stigao na Šubićevac, a baš se pod Računicom standardizirao u početnoj postavi.

image

Ivica Vidović

Nikša Stipaničev/Cropix

Nadarenog igrača rođenog u Livnu 'bckamo' pitanjem- Hoće li njegovi suigrači s hajdučkim vezama biti dodatno motivirani u nedjelju?

- Mislim da će oni biti motivirani prvenstveno zbog sebe jer se žele dokazati, a naravno da će im biti u glavi da isto vrijeme mogu dati Hajduku još jednu šansu za naslov. Osobno, ne razmišljam o tome hoće li Šibenik u nedjelju pokvariti planove Dinamu, već samo želim pomoći Šibeniku da što bolje prođe. Također, veselim se što ću istrčati pred punim tribinama i biti sudionikomutakmice koja može odlučiti prvenstvo- zbori poput rutiniranog profesionalca mladić čija bi karijera zasigurno brže išla uzlaznom putanjom da nije bilo teške ozljede.

Ipak, u šibenskoj svlačionici vaga preteže na stranu onih nogometaša koji su nosili bijeli dres. Doduše, Hajduk na posudbi ima samo jednog svog igrača (Skorup). Ali, zato su Ćurić, Delić, Batarelo, Asanović, Bilić i Kvesić ili Hajdukova 'dica' ili su dio karijere proveli na Poljudu.

Dapače, Ćurić i Delić trebali bi biti jedne od udarnih igala Narančastih u nedjelju:

- Naša je neskrivena želja da se na kraju, blago rečeno turbulentnog proljeća, od svojih navijača oprostimo na dostojan način. Da im se dobrom igrom odužimo na činjenici da su stajali iza nas, kad to rezultatima gotovo nismo zaslužili. Zaigrat ćemo punom snagom i protiv Dinama, iako su gosti, realno govoreći, veliki favoriti u nedjeljnoj utakmici- kazao je Mario Ćurić, kapetan Šibenika i najjači adut u manevru Narančastih.

image

Mario Ćurić

Tom Dubravec/Cropix

Dugoraćanin Ivan Delić trenutačno je prva 'punta' u momčadi Deana Računice. Ex napadač Hajduka upisao je devet golova i čak osam asistencija u tekućoj sezoni, što dovoljno govori o njegovoj svestranosti. No, Delić još uvijek nije stigao Marina Jakoliša, koji je samo u prvom dijelu sezone postigao 10 golova. Notirajmo da je i Jakoliš zimu u Šibeniku odigrao kao igrač Hajduka na posudbi. Dakle, Narančasti su na pogonskom gorivu još jednog nogometaša Bijelih napravili lijepu bodovnu zalihu za mirno proljeće:

- Kamo sreće da u nedjelju zabijem i deseti gol u sezoni, ne toliko da stignem Jakoliša. Puno više zato da pokvarimo feštu navijačima Dinama koji namjeravaju proslaviti titulu na Šubićevcu. Nadam se da će prvenstvo biti neizvjesno do zadnjeg kola. A onda neka u posljednoj utakmici bolji pobijedi i osvoji prvenstvo. Za mene bi idelan scenarij bio da pomrsimo račune Dinamu i onda da o prvaku odlučuje međusobna utakmica Modrih i Bijelih- rekao nam je Delić.

U momčadi Šibenika dosta je igrača koji su dio karijere proveli u Hajduku. Hoće li to biti dodatni motiv u nedjeljnoj utakmici?

- Meni osobno je motiv da Šibenik pobijedi u svakoj utakmici bez obzira protiv koga igrali- odgovara centarfor Šibenika.

Prema njegovom mišljenju, pritisak će u nedjelju biti na igračima Dinama:

- Mi bismo trebali samo igrati i guštati- zaključio je Delić.

A tko će u konačnici guštati, hajdukovci ili dinamovci, znat će se u nedjelju nešto prije 21 sat.

image

Ivan Delić

Nikša Stipaničev/Cropix
29. travanj 2024 07:30