StoryEditorOCM
NogometSRAMOTAN POTEZ

Kontroverzni lik hrvatskog nogometa bit će izbačen na pola godine? Čeka se odluka suca

Piše Dražen Antolić/SN
4. lipnja 2024. - 12:21

Alan Klakočer, disciplinski sudac u čijoj je ingerenciji i Prva nogometna liga, već je imao na dnevnom redu Ivana Komaka, predsjednika kluba Zrinski Osječko, a sad neće izbjeći još jednu kaznu, pišu Sportske novosti

Nedavno je povjerenik za natjecanje Josip Brezni prijavio Komaka disciplinskom sucu zbog izjava u medijima u kojima se obrušio na Šibenik i suce. Klakočer je zatražio očitovanje i imao pripremljenu novčanu kaznu koju još nije objavio, a sad čeka podatke o drugom slučaju.

Nakon utakmice Zrinski Osječko - Šibenik u kojoj su gosti izborili povratak u najviši rang, delegat Ivan Vukojević iz Zagreba u zapisnik je stavio kako se Komak obrušio arbitre.

image

 Ivan Komak (desno) vlasnik Osječke pivovare i NK Zrinskog























































 

Vlado Kos/Cropix

No, Komak nije kazao samo to nego i ponešto na račun predsjednika HNS-a Marijana Kustića i sudaca generalno te mu prijete kazne po dvije osnove - povredi Kodeksa ponašanja, ali i članku koji govori o nesportskom ponašanju prema sucima. Budući da je citirano kazao izravno djeliteljima pravde, u tom članku stoji da naguravanja, psovanje ili vrijeđanja suca, a ovo drugo i treće je očito, djelatniku prijeti zabrana obavljanja funkcije od jednog do šest mjeseci. Za kršenje kodeksa kazne su i financijske, a također može biti i suspenzija, jednako tako do šest mjeseci.

Dakle, Komak sigurno dobiva financijsku kaznu, a hoće li biti i suspendiran, odlučit će Klakočer. Po citiranom članku uvjeti su ispunjeni da bude suspendiran. Ako bi se to dogodilo ne bi mogao sjediti na klupi i obavljati neke službene funkcije, no zapravo ništa krucijalno mu se ne bi dogodilo.

22. lipanj 2024 07:28