StoryEditorOCM
Nogometotvoreno

Krovinović za ‘Slobodnu‘: Svjesni smo prilike koju imamo i da na početku nismo ispunili očekivanja, ne dotiču me kritike

Piše Krešimir Milić
9. veljače 2024. - 08:30

Dodjela nagrada za Sportsko ime Dalmacije u organizaciji Slobodne Dalmacije privukla je brojna poznata sportska lica među kojima je bilo i člana momčadi godine Filipa Krovinovića koji je protiv Osijeka upisao 100. nastup za Hajduk. Podsjetimo, ‘bijeli‘ su odabrani za momčad godine u izboru za Sportsko ime Dalmacije, a nagradu je u ime kluba primio predsjednik Lukša Jakobušić. 

Ulazak u proljetni dio sezone, nakon što su jesenski zaključili na prvom mjestu prvenstvene ljestvice, ne zadovoljava nikoga vezanog uz Hajduk pa tako i igrače, a s Krovinovićem smo porazgovarali o recentnim događanjima vezanim uz klub. Prokomentirao je prvo lošiji ulazak u drugi dio sezone koji je ispod očekivanja prošao porazom od Rijeke i remijem protiv Osijeka. 

image
Ante Čizmić/Cropix

- Naravno da nismo ispunili ono što smo htjeli od prvog kola. Htjeli smo ući u nastavak s pobjedom, a to se nažalost nije dogodilo. Rekao sam ranije da smo dobili prvu utakmicu i bod u Osijeku bi bio dobar, ali u ovakvoj situaciji i on je malo. Idemo dalje, iduća utakmica je u nedjelju i trebamo se pokazati u najboljem svijetlu, a to je uzeti nova tri boda. To je i ono što nam treba i najbitnije nam je. Mi smo dobri i spremni fizički te psihički i svjesni smo da možemo napraviti veliku stvar počevši od nedjelje s tri boda. Moramo biti svjesni te prilike i nadamo se da ćemo je iskoristiti.

Osvrnuli smo se u razgovoru i na konkurente za titulu.

- Govorio sam i na početku sezone da su konkurenti tu i živi te da mi nismo još ništa napravili i da ništa nije gotovo. Također sam rekao da bi radije imao titulu na kraju nego bio jesenski prvak. To ćemo vidjeti na kraju i nastojat ćemo doći do tog cilja. Poštujemo sve konkurente, ali prvenstveno gledamo sebe i da sve ovisi o nama. Najbitnije da brinemo samo o sebi, idemo utakmicu po utakmicu i na kraju ćemo vidjeti do kud ćemo doći.

image
Ante Čizmić/Cropix

Dotakli smo se i kritika na račun njegove igre.

- Ne dotiču me kritike jer znam što dajem momčadi i koliko mogu dat. Samo da je zdravlja i bit će to sve top, samo neka se ovako nastavi – zaključio je Krovinović.

02. svibanj 2024 06:59